Jót tett a pihenõ Hernandeznek

Sir Alex Ferguson szerint a United nyert azzal, hogy pihentette Hernandezt, mindez látszódik a játékos erõnlétén, technikáján, fizikumán is és nagyon örül annak, hogy elkerülték azon hibát, ami megmutatkozott Michael Owen pályafutása korai szakaszában.


Chicharito az elõzõ szezon után kapott nyarat álölelõ pihenõt, ami után úgy tûnik frissen és gólveszélyesen játszva rendszeres helyet követel az elsõ csapatban akár kezdõként, akár csereként.

Hernandez 2010-ben érkezett a Chivas de Guadalajara csapatától, elsõ angol szezonjában húsz gólig jutott, bajnok lett a Uniteddel, kezdõként kapott lehetõséget a Wembleyben megrendezett Bajnokok Ligája döntõben és elnyerte a Sir Matt Busby Év játékosa díjat is.

 


Második szezonja nem sikerült olyan termékenyre, mint az elsõ, ekkor csak 12 gólig jutott. Sir Alex és az edzõi stáb hamar megállapította, hogy a játékosnak hosszabb pihenõre van szüksége. "Amikor megvizsgáltuk az elõzõ nyarakat, a válasz ott volt" - mondta Sir Alex újságíróknak pénteken. "Nem kétséges, túl sok meccset is játszhat az ember."

A menedzser azt is felfedte, a korábbi United támadó, Michael Owen is hasonlóan túlhajszolt idõszakon volt túl pályafutása korai szakaszában, ami akadályozta a fejlõdését. "Különösen a fiatal játékosoknál kérdés ez, akik még növésben vannak és fizikálisan fejlõdnek. Úgy gondolom, Michaellel pontosan ez történt. Sokkal jobb játékos lehetett volna õ, ha hagyták volna, hogy fejlõdjön technikailag és fejlessze magát fiatalon, mint hogy annyi sok meccsen játszik."

"Egyik évben az angol utánpótlás csapat Malájziában szerepelt, két játékosunk is játszott abban a csapatban - [John] Curtis és [Ronnie] Wallwork - majd amikor visszatértek, egy hónapos szünetet adtunk nekik. A Liverpool egyenesen az elsõ csapatba tette Michaelt, majd a következõ nyáron a világbajnokságon is szerepelt. Soha nem kapott szünetet nyáron. Azt sem gondolom, hogy engedték a technikai fejlõdését, ahogyan õ maga is elmondta nekem, amikor errõl beszéltünk. Mindig éreztem ezt rajta. Fiatal játékosaid vannak, akik fejlõdnek, neked pedig meg kell fontolnod, mikor adsz pihenõt nekik. Egyetlen egy idõszak van, amikor fizikálisan fejlõdik egy játékos, nyáron. Nem fogsz a tél közepén fejlõdni."

"Michael így is egy nagyszerû játékos volt, talán kissé durva azt mondani, hogy ez az oka annak, amiért nem lett jobb, vagy ilyesmi. Úgy vélem, technikailag jobb lehetett volna, de így is egy fantasztikus játékos."

 


A mexikói csatár azonban egyértelmûen profitált a pihenõbõl.

"Mozgása és helyezkedése ösztönös" - folytatta Ferguson. "Ezt láttuk meg benne elõször. A mozgást, a sebességet, ahogy a labdára támad és nagyon jól talál területeket. Az elõzõ heti gólja (a Villa ellen) tökéletes példája mindennek."

A feladat az, hogy teljesen kihasználják Hernandez tehetségét. A Norwich ellen várhatóan a kezdõben kap helyet, de a padról beállva is megmutatta már képességeit. "Egyes játékosok jók csereként, mások azonban kezdõként jobbak. Ole Gunnar Solskjaer egészen közelrõl nézte a meccseket és arra koncentrált, mi történik a pályán. Talán Chicharito ugyanilyen, de ezt nehéz megmondani."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!