Nagyító alatt: Joshua King

A MUTV szokásos rovatában a Manchester United ifjú játékosait veszik górcsõ alá, akik közül ezúttal Joshua King kerül sorra...


Melyik volt az elsõ csapatod?

Elsõ klubom a Romsas IL volt, ahol felnõttem. Azóta is itt élek, amikor hazamegyek Norvégiába. Amikor fiatal voltam, itt együtt játszhattam a nagyobbakkal. Szerintem köszönettel tartozom nekik minden képességemért és tehetségemért, mert már fiatal koromtól engedték, hogy fejlõdhessek.

 

Miként kerültél a Unitedhez?

15 éves koromban klubot váltottam Norvégiában, és a Valerengához igazoltam. A Nike Premier Cupon játszottam - azután, hogy számos ajánlatom volt - és a Chelsea, a Sunderland, az Ipswich és még néhány klub is csábított, hogy menjek hozzájuk próbajátékra. Aztán az ügynököm, Jim [Solbakken] mondta, hogy a United is próbajátékra hív, és ezt már nem gondoltam meg kétszer. Azt mondtam erre, hogy 'igen', mert ez a világ legnagyobb klubja. Másnap már a csapattal edzettem, és pályára léphettem egy barátságos meccsen. Anyukám ekkor azt mondta, hogy be kell fejeznem az iskolát, de a szemembe nézve látta, mennyire szeretném ezt. Úgyhogy végül anyukámmal átköltöztünk, és összeköltöztünk Magnusszal [Eikrem], akit addig nem is ismertem, de azóta nagyon közel állunk egymáshoz.

 

Ki volt az elsõ példaképed?

Élveztem nézni Thierry Henry, és a brazil Ronaldo játékát, de nem voltam õrült szurkolójuk. Amint felnõttem, csak játszani szerettem már a futballt és imádom a játékot. Korábban néztem futballt a tv-ben, de egy csapatnak se szurkoltam.

 

 

Mik az erõsségeid?

Az erõsségem, hogy gyors, és erõs vagyok, illetve nem bonyolítom túl a dolgokat. Soha nem nézek vissza, és szembe szállok a védõkkel is - ez az egyik legnagyobb erényem.

 

Mik a gyengeségeid?

A gyengeségem valószínûleg a bal lábam. Kicsit többet kell gyakorolnom vele, és Warren Joyceszal szoktunk is az edzések után foglalkozni vele, és már egyre jobb vagyok vele.

 

Mit tartasz karriered eddigi csúcspontjának?

17 évesen bemutatkozhattam a Manchester Unitedben, de hogy õszinte legyek, az eddig itt töltött öt szezonom közül ez eddig a legjobb, mert bemutatkozhattam a norvég felnõtt válogatottban, nevet szerezhettem magamnak, és minden jól ment számomra. Úgyhogy azt mondanám, hogy a válogatottbeli meghívó a legnagyobb sikerem.

 

Miért szereted a futballt?

Egyszerûen csak szeretek játszani. Szeretek minden reggel bejönni, és csak játszani. Imádom a futballt, és mindig is így voltam ezzel, amióta anyukám azt mondta, tessék kimenni a pályára, és rúgjak bele a labdába, ne legyek félénk. Mindent szeretek a futballal kapcsolatban - a mérkõzéseket, az edzéseket és az extra gyakorlásokat a befejezéseken. Imádom.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!