Galatasaray 1-0 Manchester United

A Vörös Ördögök elszenvedték elsõ vereségüket a Bajnokok Ligája idei sorozatában.


A hazaiak számára volt tétje a találkozónak, hiszen õk még harcolnak a továbbjutásért, míg a United már továbblépett a csoportból.

Mégsem tûnt úgy a meccs elején, hogy a törökök hamar javukra akarnák fordítani az állást, leginkább csak távoli próbálkozásaik voltak, elõbb Elmander tüzelt, amit Anders Lindegaard hárított, a kipattanó pedig a hosszú sérülése után most visszatérõ Phil Jones elé került, aki tisztázott a kapu elõl, majd Amrabat szeretett volna gólt szerezni, de méterekkel kapu mellé küldte a labdát.

Sir Alex Ferguson csapata mezõnyben jól passzolva játszott, ám kapu elé ritkán került, azonban ellenfelét sem hagyta, hogy komoly helyzetekhez jusson. A 34. percben is csak egy átlövéssel veszélyeztetett Altintop, mondjuk ez a kísérlet igen jól sikerült, de Lindegaard a jobb alsóba tartó lövést kiszedte.

Percek voltak a félidõbõl, amikor Tom Cleverley szöglete után a BL-ben debütáló Nick Powell fese csattant a felsõlécen, maradt a 0-0.

A szünet elõtt még Riera futott el Rafael mellett - nem elõször és nem utoljára - majd az alapvonalról tette középre, de Jones felszabadított az érkezõ játékosok elõl.

Fordulás után ismét a United dán kapusának volt dolga, Eboué nagy bedobását fejelte ki középre Jones, az érkezõ Riera pedig 20 méterrõl nagy bombát eresztett meg, Lindegaard azonban védett. Az 53. percben jobbról érkezõ labdára érkezett Melo, aki megelõzte Michael Carricket és 9 méterrõl fejelt, ám Lindegaard hatalmas védéssel a kapu fölé tolta a labdát. A megítélt szögletbõl azonban vezetést szereztek a hazaiak, Yilmaz fejelt 6 méterrõl a kapufára, Rafael bár ugrott, de nem tudta elérni a labdát, 1-0.

A vendégek kissé feljebb tolták csapatukat és többször is eljutottak az ellenfél tizenhatosa belsejébe, elõször Powell indította Danny Welbecket, aki Javier Hernandezt hozta helyzetbe, a mexikói azonban túlkombinálta a dolgot és végül a védõk blokkoltak. Anderson elõtt adódott két lehetõség, elõbb 17 méterrõl leadott lövését fogta Muslera, majd 13 méterrõl próbálkozott, de a védõk blokkoltak.

Negyed óra volt hátra a meccsbõl, amikor Altintop kapott egy remek passzt, majd lõtt 20 méterrõl, Lindegaard beleért a lövésbe, amit így sikerült a felsõlécre tolni. Ha nem ér bele, nagy góllal növelhette volna elõnyét a hazai gárda.

Jól tartotta a labdát a Galata az utolsó 10 perc nagy részében, a United nehezen került a hazai kapu elé.

Sir Alex Joshua Kinget is pályára küldte, aki szintén most játszott elõször Bajnokok Ligája meccsen.

A manchesteriek az utolsó 4-5 percben tudták beszorítani ellenfelüket, de nem sikerült egyenlíteniük, így maradt az egygólos hazai vezetés a végéig, ezzel a törökök a csoport második helyén állnak továbbra is.

 



Bajnokok Ligája H-csoport, 5.forduló
Galatasaray 1-0 Manchester United
Türk Telekom Arena, 50278 nézõ

Vezette: Carlos Velasco‎

Galatasaray: Muslera - Eboué, Kaya, Nounkeu, Riera - Altintop, Inan, Melo, Amrabat(Colak 81.) - Yilmaz(Bulut 90.), Elmander(Baytar 63.)
Nem használt cserék: Cris, Ceylan, Kurtulus, Birinci

United: Lindegaard - Rafael, Carrick, Jones, Büttner - Fletcher, Anderson(Young 64.), Cleverley - Powell(Macheda 64.) - Welbeck(King 85.), Hernandez
Nem hasznákt cserék: Johnstone, Wootton, Vermijl, Cole

Gólszerzõ: Yilmaz 53'

Sárga lap: Kaya, Yilmaz illetve Rafael

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Anders Lindegaard


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!