Manchester United 3-1 Queens Park Rangers

A Vörös Ördögök ismét hátrányból fordították meg a meccset és a tabella élére álltak.


Szinte már megszokott, hogy a manchesteriek elõnyt adnak az ellenfelüknek, majd megfordítják az állást. Ez történt ma is, az idei szezon során már 9. alkalommal.

Szakadó esõben szinte élvezhetetlen elsõ félidõt produkáltak a csapatok, alig voltak veszélyben a kapuk. A londoniak betömörültek a saját tizenhatosuk elõterébe, a Unitedben pedig nem volt meg a lendület - és talán az akarat sem - hogy ezt fel tudja törni.

Majdnem a félidõ felénél járt a találkozó, amikor az elsõ helyzetet feljegyezhettük. Wayne Rooney indította Danny Welbecket, aki az alapvonalról balról belõtte a labdát a kapu elé, az érkezõ Robin van Persie azonban csak oldalhálót találta el.

A 27. perc szép hazai támadást hozott, Patrice Evrától indult az egész, a labda Rooneyhoz került, aki lövõhelyzetbe hozta Paul Scholest, a középpályás azonban Ashley Younghoz továbbított, a szélsõ lövése elkerülte a kaput.

A félidõ második felében Julio Césarnak akadt két dolga is gyorsan, elõbb Evra és van Persie összjátéka után a védõ lõtt a rövidre, de a brazil kapus hárított, majd Welbeck cselezgetései után Rooney elõtt adódott lehetõség a lövére, 23 méterrõl ellõtt labdáját César szépen vetõdve hárította.

 Nyolc perccel a félidõ vége elõtt Cissé balról adott ívelését fejelte Mackie Anders Lindegaard kapujába, de les révén a gól érvénytelenítve lett. A lefújás elõtt még Taarabt próbálkozott 20-ról, de a dán kapus magabiztosan hárított.

Fordulás után sem sokat emelkedett a játék színvonala egészen az 52. percig, amikor egy vendég szöglet után Traoré lõtt van Persie mellett kapura, Lindegaard még leért a lövésre, de csak kiütni tudta, éppen rossz helyre, mert Mackie megelõzte Rooneyt és közelrõl megszerezte a vezetést a Rangersnek. Sõt, Scholes szabálytalansága miatt megítélt szabadrúgásból akár növelhették is volna elõnyüket a vendégek, de Taarabt nem tudott a kapu jobb felsõ sarkába találni.

 


A bekapott gól - és Sir Alex Ferguson cseréi - felébresztette a Unitedet és sokkal jobban haraptak a hazaiak. Csak 12 percig tartott a vendégek vezetése, hiszen Rooney szöglete után Welbeck fejelhetett, majd a labdába Jonny Evans még beletette a fejét és közelrõl megszerezte az egyenlítõ gólt.

Négy perc múlva már a hazaiak örülhettek, ismét Rooney szöglet jött be, a játékszerre remekül érkezett Darren Fletcher és hat métrrõl védhetetlenül bólintott César hálójába, máris 2-1 volt az állás a hazaiak javára.

 


Sõt, újabb négy perc múlva már két gólra növelte elõnyét Sir Alex gárdája. A két csereember hozta össze ezt a találatot, Anderson kapott labdát a félpályánál, megindult, lehagyott három védõt is, majd kiválóan továbbított az érkezõ Hernandezhez, a mexikói pedig 11 méterrõl nem hibázott, 3-1, nyolc perc alatt eldöntötte a meccset a Manchester!

 


Van Persie és Hernandez elõtt ismét helyzet adódott, de egyikük sem tudott ismét betalálni, míg a másik kapu elõtt leginkább Evans blokkolásai jelentették a QPR próbálkozások végét.

Összességében egy alacsony színvonalú összecsapáson a Vörös Ördögök idõben ébredve magabiztos gyõzelmet arattak, amellyel a tabella elsõ helyén állnak és várhatják a holnapi Chelsea - Man City rangadót.


Premier League, 13.forduló
Manchester United 3-1 Queens Park Rangers
Old Trafford

Vezette: Lee Probert

United: Lindegaard - Rafael, Ferdinand, Evans, Evra - Young(Anderson 58.), Fletcher, Scholes(Hernandez 58.), Welbeck(Powell 79.) - Rooney - van Persie
Nem használt cserék: de Gea, Smalling, Jones, Cleverley

QPR: César - MBia, Nelsen, Hill, Traoré(Ferdinand 61.) - Derry, Faurlin(Granero 84.) - Dyer, Mackie, Taarabt(Hoilett 73.) - Cissé
Nem használt cserék: Green, Wright-Phillips, Diakité, Ephraim

Gólszerzõ: Mackie 52' illetve Evans 64', Fletcher 68', Hernandez 72'

Sárga lap: Scholes illetve Mbia


A találkozó legjobbja: Jonny Evans

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!