De Gea üdvözli a rá nehezedõ nyomást

David de Gea elárulta, sokkal intenzívebb nyomás helyezõdik az emberre, ha a Manchester United kapusa, de a spanyol portás kijelentette, hogy örül az ezzel járó kihívásnak.


Az Atletico Madrid egykori hálóõrét 2011-es Old Traffordra való igazolása óta többször is negatív színben tûntették fel Angliában, pedig az Edwin van der Sar hosszú távú helyettesének tartott fiatal játékos 51 mérkõzéses manchesteri pályafutása során számos lenyûgözõ teljesítménnyel rukkolt már elõ.

 

Anders Lindegaard mostani remek formája, aki egyébként mindig bizonyított, ha a kapuba került, ebben a szezonban ismételten felhevítette azokat a találgatásokat, hogy ki is Sir Alex Ferguson elsõ számú kapusa. Szerencsére azonban De Gea ezt a versenyhelyzetet maximálisan pozitívnak látja, és reményei szerint ennek eredményeként még jobb teljesítményre lesz majd képes.

 

"Egy hatalmas klubnál játszom, ahol hihetetlen elvárások nehezednek a vállamra" - kezdte David a United Reviewnak.

 

"Kapusként nagyon is tisztában vagyok vele, hogy bármilyen hibát képes lehet felnagyítani a sajtó, vagy a szurkolók. Mindig ez a helyzet áll fenn a kapusoknál, nem számít hol játszol."

 

"Az viszont igaz, hogy itt a Manchester Unitednél további nyomás nehezedik ránk. Sokkal nagyobb, mint amilyen volt részem az Atletico Madridnál vagy a spanyol U21-es válogatottnál. Ez egy élvezetes kihívás, amely mindig 100%-os teljesítményre késztet."

 

 

Az idei szezonban 13 alkalommal kapta az elsõ gólt a Manchester United egy mérkõzésen, amelyek közül nyolc alkalommal végül sikerült a gyõzelmet kicsikarni. Ez egy aggodalomra okot adó szokása a csapatnak, bár a Sir Alex Ferguson regnálásának 26 éve alatt oly sokszor látott soha nem adjuk fel habitus is többször megmutatkozott ezáltal a csapat játékában.

 

Bár az ilyen fordítások megszokottak a Unitednél, De Geát meglepettséggel töltötte el a fordulatok sokasága - hozzátéve, hogy nagyon szeret egy olyan csapat tagja lenni, amely ennyi önbizalommal rendelkezik azt illetõen, hogy képes megnyerni egy mérkõzést.

 

"Meglepõdtem" - tette hozzá.

 

"De tényleg. Amikor Spanyolországban játszottam még, hallottam, és láttam is a TV-ben, hogy ez a csapat szinte mindig képes egy késõi góljra egy döntetlen, vagy éppen egy gyõzelem eléréséhez. Úgyhogy ez nagyszerû dolog, hogy most már én is részese lehetek ennek."

 

"Szerintem a drámai fordítások részét képezik a klub szívének és lelkületének, és az, hogy ilyen dolgok gyakran megtörténnek, szinte meg vannak írva a Manchester United történelmében. Imádom, hogy részese lehetek ennek, és a saját bõrömön megtapasztalhatom."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!