Manchester United 1-0 West Ham United

A Vörös Ördögök egy gyors góllal eldöntötték a találkozót és behúzták a három pontot a Kalapácsosok ellen.


Nem megszokott módon indult a találkozó a Manchester United számára, ugyanis õk szereztek vezetést, nem is akármilyen góllal. Ugyanis Robin van Persie az idei bajnokság eddigi leggyorsabb találatát tudhatja magáénak, miután már a meccs 33. mésodpercében bevette a vendégek kapuját.
 


Történt mindez egy Michael Carrick elõrepassz után, amit a holland csatár átvett, a labdaátvétellel becsapott egy védõt, majd lövésébe Collins beleér, a felperdülõ labda pedig Jaaskalainen felett végül a kapuba hullott.

 


A hazaiak szélsõ nélküli felállása hatékonynak bizonyult a labdabirtoklás szezmontjából, olykor szinte felborult a pálya ebbõl a szempontból, bár olykor elkélt volna szélsõ a pályára, mert nagyon középen tömörült a csapat. Ennek ellenére mégis jobb szélen futhatott el Javier Hernandez Anderson passza után és mivel középen senki nem követte a támadást, a mexikói lövésre szánta el magát, de nem talált kaput.

A 23. percben jobbról Taylor tekerte kapu elé a labdát, Nolan nem érte el, így Anders Lindegaard kaparintotta meg azt. Andy Carroll is helyzetbe került, de túl kicsinek bizonyult számára a kapu.

Fél óra telt el a mérkõzésbõl, amikor majdnem olyat láthattak a manchesteri drukkerek, amire még nem volt példa, majdnem gólt szerzett Hernandez a tizenhatoson kívülrõl! Remek labdaátvétel után próbálkozott egy kiváló tekeréssel Chicha, de Jaaskalainen nagyot mentett a bal alsó elõl.

Élvezetesen passzolgattak a hazaiak, olykor nagyon szép egyérintõs játékot mutattak be, de hatalmas helyzetet már nem tudtak kialakítani a szünetig, így maradt a svány egy gólos elõny.

Fordulást követõen a West Ham került helyzetbe elõször, de végül Diamé lövése Chris Smallingon megpattanva az alapvoalon kívülre jutott.

A túlsó kapu elõtt Tom Cleverley veszélyeztetett, 16-ról leadott lövése végül Jaaskalainen közremûködésével kapu fölé szállt, de a játékvezetõ úgy látta, hogy a kapus nem ért a labdába, így kirígás következett. Egy óra játék után Wayne Rooney szinte lemásolta Hernandez korábbi tekerését, a finn kapus pedig szinte lemásolta a védést, amit korábban is bemutatott, így továbbra is csak 1-0 volt a hazai elõny.

A Kalapácsosok egyre többet voltak a manchesteri térfélen és bár komoly helyzetekig nem jutottak, beíveléseik mindig keresték Carrolt, akit azonban legtöbbszür Jonny EVans nagyszerûen semlegesített.

Saját térfelére visszahúzódó Vörös Ördögök kontrákkal próbáltak veszélyeztetni és egy ilyen megindulás után Anderson lõhetett 20 méterrõl, Jaaskalainen azonban hárított, még ha ki is jött róla a labda, amit aztán a védõk tisztázni tudtak. Van Persie és Chicharito is kapura lõhetett, de nem szereztek újabb gólt mert vagy mentett egy védõ, vagy a próbálkozás sikeredett igen gyengére.

A 83. percben majdnem a semmibõl egyenlítettek a vendégek. Egy saját térfélrõl felívelt szabadrúgásba Smalling ért bele úgy, hogy az épp a csereként beálló Carlton Cole elé került, a csatár pedig 7 méterrõl lõtt, de Lindegaard nagyot mentett, így maradt a hazai vezetés. Sir Alex csapata ekkor már az eredmény megtartását tûzte ki célul és tördelte a játékot, nem nagyon építettek támadásokat egészen a 90. percig, ekkor Ashley Young és Patrice Evra remekül játszott össze a bal szélen, a francia bekk okosan az érkezõ Phil Jones elé tálalt, kinek lövése egy védõrõl szögletre pattant.

Érdemleges már nem történt a hosszabbítás pillanataiban, a hazaiak megérdemelten gyûjtötték be a három pontot és továbbra is a Premier League tabellájának élén állnak.


Premier League, 14.forduló
Manchester United 1-0 West Ham
Old Trafford, 75572 nézõ

Vezette: Mike Jones

United: Lindegaard - Rafael, Smalling, Evans, Evra - Anderson(Jones 84.), Carrick, Cleverley(Young 66.) - Rooney(Welbeck 78.), Hernandez, van Persie
Nem használt cserék: de Gea, Ferdinand, Büttner, Fletcher

WHU: Jaaskalainen - Demel, Collins, Reid, O'Brien - Taylor, Tomkins, Nolan, Diamé(O'Neil 74.), Jarvis(Maiga 70.) - Carroll(Cole 63.)
Nem használt cserék: Moncur, Spence, Spiegel, Lletget

Gólszerzõ: van Persie 1'

Sárga lap: Carrick illetve Nolan
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!