Reading 3-4 Manchester United

Az elsõ félidei botrányos védelmek meccsén végül a Vörös Ördögök 4-3-ra gyõztek és ezzel 3 pontra növelték elõnyüket a tabellán.


Mivel a Chelsea és a Man City is pontokat veszített, nagyon fontos volt, hogy három ponttal térjen haza Readingbõl a Manchester United.

Végül sikerült ez, ám a csapat egyáltalán nem lehet büszke a teljesítményére.

Nem újdonság, hogy hátrányba került Sir Alex Ferguson csapata. A 8. percben balról széllt be a labda a kapu elé, Jonny Evans csak Robson-Kanuhoz tudta fejelni azt, a hazaiak szélsõje pedig köszönte szépen és hét méterrõl a jobb felsõbe bombázott.

Sokáig azonban nem örülhettek a vezetésnek Readingben, öt perccel késõbb Ashley Young ugratta ki Andersont, aki kissé kisodródva balról a rövidet vette célba, Federici még beleért a lövésbe, de hárítani már nem tudott, 1-1.

A 15. percben Robin van Persie sarokkal remekül szöktette Youngot, azonban a szélsõ beadását szögletre mentették a hazaiak. Wayne Rooney sarokrúgása hosszú lett, de Evans még meg tudta menteni egy szép labdalevétellel, ám jött Tabb és ellökte a United védõjét, Halsey játékvezetõ teljesen jogosan mutatott a büntetõpontra. Rooney állt a labda mögé, magabiztosan értékesítette a tizenegyest és máris a vendégek vezettek.

De õk sem örülhettek sokáig, a 19. percben Shorey szöglete szállt be a United kapuja elé, Le Fondre üresen állt az öt és felesen, ahonnan könnyedén fejelt a kapuba, 2-2. Négy perc múlva megint Shorey, megint szöglet, megint gól, megint fejesbõl, megint botrányos védekezést követõen, a Reading ismét vezetett.

Még fél óra sem telt, újabb beívelés jött a vendég kapu elé, Lindegaard sután nyúlt a labdába, de szerencséjére nem ellenfél kaparintotta meg azt, így nem lett nagyobb baj.

A 30. percben egy szép támadást vezettek a Vörös Ördögök a bal szélen, Young sarkazott Evrához, aki okosan játszotta meg az üresen álló Rooneyt, a csatár pedig 10 méterrõl lõtt Federici kapujába, 3-3!

Sir Alex meglepõ módon cserére szánta el magát, ám teljesen jogosan lehozta az azóta besárgult Rafaelt, akit folyamatosan átjátszott McAnuff, helyére a jóval magasabb Chris Smalling érkezett.

A gólszerzõk közé van Persie is feliratkozott, tette mindezt a 34. percben, miután egy felpasszolt labdát Rooney tette elé sarokkal és mivel a holland nem volt lesen, így köszönte szépen, élt a lehetõséggel és megfordította az állást, 3-4!

Nyolc perc volt az elsõ játékrészbõl, amikor Shorey lõhetett szabadrúgást 23 méterrõl, de a próbálkozást Lindegaard fogta.

Két perc múlva Young ívelését fejelte kapura Smalling, Federicirõl kipattant a labda éppen van Persie elé, aki közelrõl kapura lõtt, egy védõ pedig a gólvonal mögül rúgta ki a játékszert, ám a gólt nem adták meg. A partjelzõ vajon ekkor merre merenghetett?

A félidõben még egy jobb oldali beívelés okozott gondokat Lindegaardnak, valamint Andersont kellett lecserélni sérülés miatt.

Fordulás után a csapatok jobban odafigyeltek a védekezésre, a kapuk nem sûrûn voltak veszélyben. Le Fondre háttal a kapunak próbálkozott, de a United dán hálóõre hárított, majd Federicit támadta meg van Persie és vette el tõle a labdát, a nehezén túl volt, ám az óriási helyzetet kihagyta, szinte már-már "Torres-díjas" alakítással.

Végül újabb gól már nem esett, pedig még Tadd, McAnuff és Morrison is próbálkozott, így egy õrült elsõ játékrész és egy unalmas második után a United gyõzött, ezzel három pontra növelte elõnyét a Manchester City elõtt a városi derbit megelõzõen.

 

 

Premier League, 15.forduló

Reading 3-4 Manchester United

Madejski Stadium, 24095 nézõ

 

Vezette: M.Halsey


 

Reading: Federici - Cummings, Morrison, Mariappa, Shorey - Robson-Kanu(Hunt 83.), Leigertwood, Tabb, McAnuff(McCleary 79.) - Roberts(Pogrebnyak 69.), Le Fondre

Nem használt cserék: Taylor, Harte, Guthrie, Pearce

 

United: Lindegaard - Rafael(Smalling 31.), Ferdinand, Evans, Evra - Fletcher, Carrick, Anderson(Jones 45.) - Young, Rooney, van Persie(Welbeck 74.)

Nem használ cserék: de Gea, Giggs, Hernandez, Cleverley

 

Gólszerzõ: Robson-Kanu 8', Le Fondre 19', Morrison 23' illetve Anderson 13', Rooney 16' (11-es), 30', van Persie 34'

 

Sárga lap: Tabb illetve Rafael

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!