Világraszóló sikerrõl álmodozik a Cluj

Paulo Sergio, a CFR Cluj edzõje szeretné, ha csapata élne a lehetõségével, és 'világraszóló sikert' aratnának ma este az Old Traffordon a Manchester United ellen.


A Bajnokok Ligája H-csoportjában a csoportkör utolsó fordulójára az elsõ továbbjutóhely, illetve a negyedik, biztos kiesõ hely kiléte már korábban eldõlt, hiszen a Manchester United már négy mérkõzés után biztos csoportelsõként tekinthetett magára, míg a Braga már biztosan nem folytathatja európai kupaszereplését tavasszal.

 

Ettõl függetlenül nagyon izgalmas utolsó játéknap elé néznek a csoport résztvevõi, hiszen nem kisebb tét forog kockán, mint hogy a CFR Cluj, vagy a Galatasaray folytathatja a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között, ugyanis a két csapat közül csoportban hátrébb végzõ alakulat "csak" az Európa-ligában vitézkedhet tovább.

 

Bár ha mindkét csapat gyõzelmet aratna, akkor a Galatasaray van jobb helyzetben, a kolozsváriak edzõje, Paulo Sergio szerint csapatának csak saját feladatára szabad koncentrálnia.

 

 

"Mi mindig úgy készülünk a mérkõzésekre, hogy hiszünk abban, sikert érhetünk el - ezen a meccsen se lesz másként" - kezdte a portugál szakember.

 

"Természetesen mindenki elismeri a Manchester United kvalitásait, és azt, amit elértek az elmúlt évek során, de ki tudja, hogy holnap éppen az õ napjuk lesz-e, vagy sem. Tudjuk, hogy a futballban minden lehetséges, és biztos vagyok benne, ha 10-15 alkalommal játszanánk itt ellenük, akkor legalább egyszer mi nyernénk; remélhetõleg ez holnap fog eljönni, de soha nem lehet tudni."

 

"Ha az ember azon kezd el gondolkodni, hogy milyen tényezõk azok, amiket nem tud irányítani, azt azt vonhatja maga után, hogy még azt is elveszti, amit addig a kezében tartott. Úgyhogy csak a saját feladatunk lebeg a szemünk elõtt, az amit nekünk kell elérnünk. A többi már csak futball. Nem fontos számomra mit játszik egymással a Braga és a Galatasaray, vagy éppen mit csinál a United. Számomra csak az fontos, hogy koncentráljunk arra, amit nekünk kell elvégeznünk, jó futballt játszunk, és próbáljunk meg jó eredményt elérni."

 

"Világraszóló siker lenne, ha sikerüne továbbjutnunk a kieséses szakaszba. Szerintem jelen pillanatban mindenképpen boldognak kell lennünk, amiért legalább az Európa-ligában ott leszünk tavasszal. Nem hiszem, hogy erre a csoportkör megkezdése elõtt bárki fogadni mert volna. Az európai kupaporondon eljutni a kieséses szakaszig, hatalmas fegyvertény, mindezt pedig a Bajnokok Ligájában elérni lenyûgözõ siker lenne."


Uefa.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!