Manchester United 0-1 CFR Cluj

Hazai pályán elszenvedett vereséggel zárta a csoportkört a Manchester United.


Sir Alex Ferguson le sem ült a kispadra, a lelátóról figyelte csapatát az este során. A hazaiak tét nélkül álltak a mérkõzéshez, mivel már korábban bebiztosították elsõ helyüket a csoportban, míg a vendégek a Galatasaray csapatával harcoltak a csoport másik továbbjutó helyéért.

Mindkét oldal rengeteg hibával játszott, ám ezeket a hibákat egyikük sem tudta kihasználni, a találkozó elsõ húsz percben alig akadt említésre méltó helyzet. A 22. percben Scott Wootton passzolt pontatlanul, a kolozsváriak megszerezték a labdát, Sougou ugrott ki a védõk közül és már csak David de Gea volt elõtte, ám lövését a visszaérõ Wootton becsúszva nagyszerûen blokkolta.

Három perccel késõbb a vendég védelemben alakult ki rövidzárlat, a United labdát szerzett az ellenfél tizenhatosa elõtt, Tom Cleverley került nagy helyzetbe, a középpályás azonban a kirohanó kapusba lõtte a labdát.

Sougou és Piccolo elõtt adódott helyzet a félidõben, de vagy de Gea védett könnyen, vagy Büttner tudott becsúszva szögletre menteni. Az utolsó öt percre beszorította ellenfelét a United és ebben az idõszakban voltak a legveszélyesebbek.

Elõbb Wayne Rooney szögletét fejelte kapura a rövid sarokról Danny Welbeck, ám Felgueiras elképesztõ bravúrral hárított, majd Rooney próbálta 10 méterrõl átívelni a kapust, aki oldalra tudta ütni a játékszert. Nagy potya lett volna, ha ebbõl gól lett volna, a kapus kint sem állt, érthetetlen, miért nem lövéssel próbálkozott a támadó. Az oldalra paskolt labda azonban hamar visszaszállt a Cluj öt és felesére, ahol Smalling érkezett, de fejese fél méterrel célt tévesztett.

A félidõ fontos eseményeihez tartozik, hogy Cleverleyt le kellett cserélni sérülés miatt, helyére Paul Scholes érkezett.

 


A második játékrész úgy indult, ahogyan az elsõ, sok hibával és nagy helyzetektõl mentesen. A Vörös Ördögök szabadrúgásokból próbáltak veszélyeztetni, de nem sikerült sem Alexander Büttnernek, sem Rooneynak értékesíteni egy pontrúgást, míg a túlsó kapunál elõször Muresan veszélyeztetett, ám 30 méterrõl leadott lövése még ha sokkal nem is, de elkerülte a bal felsõ sarkot. Nem úgy egy perc múlva Luis Alberto kísérlete. A középpályán szereztek labdát a kolozsváriak, Luis Alberto vezette kapura, majd úgy gondolta, 25 méter már elég közel van és hatalmas gólt akasztott a bal felsõbe. De Gea bár nyújtózott, ez elérhetetlen volt. 1-0 a vendégeknek.

Manchesteri meccs révén, idén az sem nagy gond, ha hátrányba kerül a csapat, ám ma nem sikerült a fordítás, de mág az egyenlítés sem. Bár kicsit felpörögtek a hazaiak, óriási gólszerzési lehetõségeket nem sikerült összehozniuk. A jobb szélrõl Rooney által belõtt labdák leginkább az elsõ védõben elhaltak, míg a túloldalról Büttner ívelései bár ígéretesebbek voltak, azokból sem tudott veszélyeztetni Sir Alex gárdája.

Az eredmény már nem változott, ám a United már korábban bebiztosítottaa csoportelsõséget és várhatja a december 20-i sorsolást.


Bajnokok Ligája, H-csoport
Manchester United - CFR Cluj
Old Trafford, 71521 nézõ

Vezette: D.Orsato

United: De Gea - Jones, Smalling, Wootton, Büttner - Cleverley(Scholes 45.), Giggs(Fletcher 86.), Powell(Macheda 73.) - Rooney, Welbeck, Hernandez
Nem használt cserék: Lindegaard, Rafael, Young, Vermijl

CFR Cluj: Felgueiras, Pinto, Piccolo, Cadú, Rada, Camora, Mureºan, Bastos(Maftei 78.), Alberto, Rui Pedro(Aguirregaray 71.), Sougou(Kapetanos 90.)
Nem használt cserék: Stãncioiu, Sepsi, Godemèche, Bjelanoviæ


Gólszerzõ: Luis Alberto 56'

Sárga lap: Scholes illetve Cadu, Felgueiras

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!