Smalling: Ne kapjunk gólokat

Chris Smalling csalódott, amiért a Sunderland betalált az Old Traffordon a United kapujába a 3-1-es hazai gyõzelemmel végzõdõ bajnoki során és sürgeti csapattársait, keményen dolgozzanak azon, hogy minél több meccset hozzanak le kapott gól nélkül.


A csereként beálló Frazier Campbell szerezte a Fekete Macskák egyetlen gólját húsz perccel a mérkõzés vége elõtt, miután Stephane Sessegnon elért egy olyan labdát, amely úgy tûnt, kimegy az alapvonalon.

Bár a Vörös Ördögök ismét gyõztek, az eddigi 17 Premier League meccsükbõl csupán három olyan volt, mely során nem kaptak gólt és ez az a statisztika, amelyet Smalling javítana az igen zsúfolt ünnepi idõszak során.

A védõ, aki végig a pályán volt elõbb Rio Ferdinand, majd Nemanja Vidic párjaként, elmondta: "A második félidõben kisebb figyelmetlenség volt fellelhetõ nálunk."

"Nagyon csalódottak voltunk a bekapott gól miatt, mert szerettük volna kapott gól nélkül lehozni a meccset. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy legközelebb nem lesz ilyen."

"Ha egy mérkõzést kapott gól nélkül hozunk le, az nagyon sokat jelent a védõk számára, de azért is fontos lenne, mert mostanában nem sok ilyen találkozónk volt. Az lett volna az ideális, ha ez egy ilyen lett volna."

 


Ahogyan a menedzser, úgy Smalling is úgy érezte, több gólt kellett volna lõnie a Unitednek Martin O'Neill csapatának, bár így is lenyûgözte az, amit támadásban mutattak a Vörös Ördögök, valamint ahogyan Tom Cleverley és Michael Carrick a középpályán játszottak.

"Több is lehetett volna, mint 3-1" - merengett a védõ. "Mindkét félidõben sok lehetõségünk volt arra, hogy megkönnyítsük a dolgunkat, de megszereztük a három pontot, ami a legfontosabb."

"A vasárnapi [a Manchester City ellen] meccstõl lendületet kaptak a támadásaink, Clev és Carrick néhány nagyszerû labdát adott elõre és nagyon gyorsan mozogtak a pálya teljes területén. Nagyon jó nézni, ahogy elõtted mennek a dolgok."

A United jelenleg hat ponttal vezet a Man City elõtt, következõ mérkõzése a Swansea City elleni lesz idegenben. Ez lesz az elsõ olyan találkozó a négybõl, melyet tíz nap alatt kell lejátszaniuk és ez az idõszak nagy hatással lehet a bajnoki címre.

"A karácsonyi idõszak kúlcsfontosságú, mert napról-napra jönnek a mérkõzések, de bõ keretünk van, játékosok felépültek sérülésekbõl, amitõl frissnek érzõdünk" - folytatta Smalling.

"Jó teljesítményekre van szükségünk és így folytatni, ahogy eddig tettük."



 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!