Manchester United 4-3 Newcastle United

Elképesztõ mérkõzésen a manchesteriek háromszor álltak fel hátrányból és növelték elõnyüket 7 pontra, miután a City kikapott Sunderlandben!


Az elsõ félidei kiábrándító produkció után a manchesteri akarás ismét - idén már sokadjára - meghozta a három pontot, mely létfontosságú volt, hiszen a nagy rivális City kikapott Sunderlandben.

Pocsékul indult a meccs, Demba Ba lövését David de Gea a 4. percben kiütötte, bár épp az érkezõ Perch elé, aki nem habozott és kapuba lõtt, máris hátrányba került a hazai United. Mindez szinte már megszokottá vált ebben a szezonban, hiszen rengeteg alkalommal került hátrányba Sir Alex Ferguson csapata.

Kellett is tíz perc, mire rendezni tudta sorait a Manchester, bár Tim Krul kapujára továbbra sem voltak veszélyesek. Egyre többet birtokolták Patrice Evráék a játékszert, de semmire nem mentek ezzel.

A félidõ felénél járt a találkozó, amikor végre komolyabb nyomás alá helyezte ellenfelét a Manchester, és a 25. percben ez a nyomás góllá érett. Robin van Persie végezhetett el szabadrúgást jobbról, a tizenegyes pont környékére érkezõ labda lecsorgott Javier Hernandez elé, aki lövést eresztett meg, Krulrõl kijött épp Jonny Evans elé, aki közelrõl kapuba kotorta azt, kiegyenlítve az eredményt.

Négy perc múlva X-aktába illõ esemény történt. Simpson bolondította meg a védelem bal oldalát, lövésébe a kapu elõtt Evans ért bele, akirõl saját kapujába pattant a labda. A partjelzõ lest jelzett, mivel a vendégek támadója elõrébb volt és felé is ment a labda, Mike Dean pedig kifelé ítélt szabadrúgást. Aztán egy perc elteltével mégis gólt adott a vendégeknek, ezzel 1-2. (Hogy miért, azt azóta sem fejtettem meg. - a szerk.)

A bekapott gól után sem tudtak felpörögni a Vörös Ördögök, igazán gyenge félidõt produkáltak, ráadásul Marveaux révén akár 3-1 is lehetett volna az eredmény, de szabadrúgása a felsõ lécen csattant. A szakadó esõrõl vendég elõnnyel mehettek a csapatok az öltözõbe, a manchesteri játékosok talán csak annak örülhettek, hogy a hajuk biztosan megszárad a 15 percben.

Fordulás után sem esett ellenfelének Sir Alex csapata, de egyre inkább látszódott, hogy nem marad 1-2 ezen a találkozón. Az 58. percben ismát egyenlítettek a hazaiak, egy védõk által tisztázott labdát szedett össze Evra, majd tõle szokatlan módon 18 méterrõl lõtt, Krul még beleért, de nem tudott menteni, 2-2!

Tíz perc múlva ismét aludt a manchesteri védelem fele. A Szarkák jutottak dobáshoz, Smalling és Ferdinand csak nézte, hogy az egykori csapattársuk, a csereként beálló Obertan elfut a bal szélen, majd tökéletesen gurít középre, ahol Evrát megelõzte Cissé és 9 méterrõl könnyedén helyezett de Gea kapujába, ismét megszerezve az elõnyt a Castle-nek.

Szerencsére hamar jött a válasz, Antonio Valencia adott remek labdát van Persie-nek, a holland lövését hárította honfitársa, de a kipattanót Michael Carrick van Persie elé kotorta, aki ismételt, ezúttal eredmnyesen, 3-3!

Innentõl kezdve szinte csak a hazaiak támadtak, egy remek kontra végén Evans passzolt van Persie-hez, aki csatártársát, Hernandezt hozta játékba, a mexikói kicselezte Krult, de kisodródott és középre lõtt labdája nem talált meg senkit, csak ellenfelet.

A 78. percben Hernandez és van Persie indultak meg kapu felé, Chicharito 18 méterrõl lõni próbált, Coloccini kézzel ért a labdába, Mike Dean pedig újabb fejezettel bõvítette a "miért nem fújtam szabadrúgást" címû könyvet, amikor a túloldalon még csak kapuralövés sem volt, amikor Evans kezezett, akkor az északír még sárga lapot is kapott.

De a hazaiak nem sokáig foglalkoztak ezzel, egy perccel késõbb Carrick adott kiváló labdát van Persie-nek, aki estében lõtt, de a labda a hosszú kapufa mellett suhant el. Újabb egy perc múlva Valencia adott kiváló beadást Hernandeznek, aki csodás fejessel próbálta bevenni a Newcastle kapuját, de õ is tévedett néhány centit.

Öt perccel a meccs vége elõtt majdnem hidegzuhanyként jött Sammy Ameobi, aki a hazai tizenhatos sarkánál cselezgetett, majd gyenge, ám annál helyezett lövése a jobb kapufáról de Gea kezei közé pattant. Hatalmas szerencse volt most a Vörös Ördögök mellett.

Ryan Giggs beadásait Hernandez és van Persie is fejjel próbálta értékesíteni, de egyiküknek sem sikerült. Éppen felmutatta a negyedik játékvezetõ a 4 perces hosszabbítást, amikor Carrick a vendég térfél közepérõl zseniális labdát ívelt Hernandezhez, aki nem volt lesen és Krul mellett belõtte a hazaiak negyedik gólját. Elõször vezettek a manchesteriek a találkozón, a legjobbkor.

 

 

Valencia csúnya becsúszása miatti ápolás és hazai csere révén a találkozó egészen a 100. percig tartott, de az eredmény már nem változott. Mivel a City 1-0-ra kikapott, így 7 pont immár a Vörös Ördögök elõnye a tabella élén.

 

 

Premier League, 19.forduló

Manchester United 4-3 Newcastle United

Old Trafford, 75596 nézõ

 

Vezette: Mike Dean

 

United: de Gea - Smalling, Ferdinand, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Scholes(Cleverley 69.), Giggs - van Persie, Hernandez(Fletcher 92.)

Nem használt cserék: Lindegaard, Wootton, Büttner, Vidic, Tunnicliffe

 

Newcastle: Krul - Simpson, Williamson, Coloccini, Santon - Cissé(Sa. Ameobi 80.), Perch, Anita, Bigirimana(Obertan 65.), Marveaux - Ba(Sh. Ameobi 72.)

Nem használt cserék: Elliot, Campbell, Ferguson, Tavernier

 

Gólszerzõ: Evans 25', Evra 58', van Persie 71', Hernandez 91' illetve Perch 4', Evans 29' (öngól), Ciccé 68'

 

Sárga lap: Evans, Valencia, Hernandez illetve Simpson, Cissé, Williamson

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!