Manchester United 2-0 West Brom

Kapott gól nélkül nyert a United és továbbra is hét pontos elõnnyel áll a tabella élén Sir Alex Ferguson csapata.


Két igen ellentétes félidõn vannak túl a csapatok, míg az elsõ félidõben fölényben voltak a hazaiak, a fordulás után sokkal támadóbb volt a West Brom és volt idõ, amikor be tudta szorítani kapuja elé a Unitedet.

Végre a Vörös Ördögök kerültek elõnybe, a 9. percben Ashley Young és a sérülésébõl visszatérõ Shinji Kagawa játszott össze egymással a vendég tizenegyesén belül, az angol szélsõ erõbõl próbálta kapu elé juttatni a labdát, ami McAuley lábáról saját kapujába vágódott, 1-0 a hazaiaknak!

 


Danny Welbeck is közel került a gólhoz, de elõbb Tom Cleverley labdáját Ben Foster szedte fel elõle, majd az egykori manchesteri kapus védte a fiatal csatár lövését.

Az elsõ félóra után Young elõtt adódott óriási helyzet. Kagawa indította a jobb szélen felfutó Antonio Valenciát, beadása megcsúszott egy védõ fején, így tökéletesen került Young elé, aki 16 méterrõl tüzelt, de Fosterrõl a felsõ lécre pattant a játékszer. A következõ percben egy szöglet után hatalmas kavarodás volt a vendégek kapuja elõtt, Michael Carrick lõhetett, de Foster most is hárítani tudott.

A félidõ végén két szabadrúgással is veszélyeztethettek a birminghamiek, de az elsõt menteni tudták Vidicék, a másodikat - igen kiváló helyrõl - Brunt a sorfalba lõtte, így manchesteri vezetéssel vonultak az öltözõbe a csapatok.

Fordulást követõen is a United játszott célratörõbben, Chris Smalling, Valencia, Cleverley és Kagawa remek összjátéka után a japán lõhetett 15 méterrõl, de lövését blokkolták a vendég védõk.

David de Geának az 50. percben kellett elõször komolyabb helyzetbõl hárítani, bár ez sem okozott nehézségeket neki, hiszen Brunt 25 méterrõl leadott bombáját magabiztosan hárította.

A United túljutott a kritikus idõszakán - a második félidõ elsõ harmadában kapta a legtöbb gólt Ferguson csapata - és egy remek támadás végén Valencia középre lõtt labdája után kerülhetett volna nagy helyzetbe ahhoz, hogy növelje elõnyét, de Young a tizenegyes pontnál igen csúnyán "eltörte" a labdát. Az equadori szélsõ a 65. percben kapura lövéssel próbálkozott, ám Foster kapu fölé tolta a labdát.

Hetvenegy perce játszottak a csapatok, amikor egy jobb oldali szöglet után McAuley próbálta javítani hibáját, ám fejese a felsõ lécen csattant. Ám ha kapuban kötött volna ki a játékszer, akkor sem lett volna gól, mivel Jon Moss játékvezetõ szabadrúgást ítélt a Vörös Ördögök javára, miután Smalling ellen szabálytalankodott a WBA védõje.

Ez sem igazán ébresztette fel téli álmából a hazaiakat, továbbra sem igazán tudták tartani a labdát, ráadásul igen nehezen is tudtak kijönni saját térfelükrõl. Ám védekezésben jól teljesített a csapat és állta a nyomást, ennek köszönhetõen a West Brom sem jutott komoly helyzetekhez. Az utolsó 15 percben leginkább Nemanja Vidic és Jonny Evans blokkolásai miatt nem jutottak el a lövések de Geáig, míg Robin van Persie beállását követõen végre kissé felpezsdült a hazai támadási hajlam is.

Olyannyira, hogy a holland kiugratása után Welbeck kerülhetett volna nagy helyzetbe, de McAuley utolsó emberként nagyot mentett a csatár elõl.

A rendes játékidõ utolsó percében Valencia passza után Welbeck tekert a jobb alsó felé, de Foster nagyszerû vetõdéssel hárított, ám pillanatokkal késõbb már õ sem tehetett semmit, miután szintén Valencia passza után van Persie indult a tizenhatos jobb szélétõl befelé, majd 16 méterrõl tekert a hosszúba, beállítva a 2-0-ás végeredményt. 

 


A megérdemelt hazai gyõzelemmel végzõdõ találkozón külön öröm, hogy végre hosszú idõ után ismét kapott gól nélkül hoztak le egy meccset a manchesteriek.
 

 

 

Premier League, 20.forduló

Manchester United 2-0 West Brom

Old trafford, 75595 nézõ

 

Vezette: Jon Moss

 

United: de Gea - Smalling, Vidic, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Cleverley(Scholes 82.), Young - Kagawa(van Persie 66.) - Welbeck

Nem használt cserék: Lindegaard, Ferdinand, Büttner, Giggs, Hernandez

 

West Brom: Foster - Jones, McAuley, Tamas, Ridgewell - Dorrans(Fortuné 82.), Thorne, Rosenberg(Lukaku 67.), Brunt(Morrison 75.), Odemwingie - Long

Nem használt cserék: Myhill, Jara, Dawson, Ghanassy

 

Gólszerzõ: McAuley 9' (öngól), van Persie 90'

 

Sárga lap: Valencia

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!