2013 a Vörös Ördögök éve lesz?

2012 végéhez érünk. Az év legmegdöbbentõbb eseménye volt, amikor a City drámai körülmények között elhódította a Unitedtõl a koronát. Vajon mi történik majd 2013-ban?


Az elmúlt hónapok küzdelmei a United javára billentik a jóslatok mérlegét, de korai lenne még a trónfosztókat leírni.

 
A 2013-as év meglehet, hogy a leghihetetlenebb éve lesz az angol futballnak. Elég, ha megnézünk néhány nevet: Robin van Persie, David Silva, Wayne Rooney, Sergio Agüero, Michael Carrick és Carlos Tevez. Ezek a nevek azt sugallják, idén még nagy csatákra van kilátás az angol bajnoki címért.
 
 
Kétségtelen, 2012 bajnoka a City, viszont az új évad felénél ismét a United van az élen 7 ponttal elhagyva a városi riválisokat, akik 44 évet vártak a bajnoki címre. Lehet Sir Alexnek elég lesz egy szezon, hogy visszaszerezze a trófeát?
 
Ha az elmúlt évek statisztikáira visszatekintünk, akkor láthatjuk, hogy a Vörös Ördögök a hajrában képesek igazán nagy teljesítményekre és az elõzõ szezonban is csak a gólarányon múlott, hogy nem fészkel továbbra is az Old Traffordon a korona. 
 
Bár a City megpróbált lefaragni a hétpontos hátrányból és tíz emberrel is képesek voltak gyõzelmet aratni a hétvégén a rendkívül lelkesen játszó Norwich ellen, de a United sem veszített lendületébõl, mely remek alapot ad számukra a szezon második felére.
 
Így tehát az utolsó öt hónap nem lesz sétagalopp egyik csapat számára sem. A Vörös Ördögök játékát, nagyban jellemezte a szezon elsõ felében, hogy elõnyt adott az ellenfelek számára, de kreativitásukat és elkötelezett szenvedélyüket bizonyítva, drámai módon a legtöbb alkalommal sikerült fordítaniuk. Sir Alex, bõ keretének köszönhetõen több újítást is bevezetett és a különbözõ taktikai megoldásokat is merészebben alkalmazta. 
 
 
Miközben Roberto Mancini inkább ragaszkodott a hagyományos felláláshoz, a Carrow Roadon visszatért az olasz gyökerekhez, mely taktikailag talán jobb folytatást eredményezne majd a Citynek 2013-ban. Ugyanis amíg a United nem hullajt pontot, kötelezõ megnyerniük minden meccset, hogy ne alakuljon ki szakadék a két csapat között. Ez egy igen jelentõs nyomás lesz majd Manchester kék felének a folytatásban.
 
 
Ha visszaemlékszünk, Phil Jones elkeseredett tekintetére a Stadium of Light-ban, nem nehéz elképzelnünk, hogy mekkora elszántság vezérli most a Vörös Ördögöket a trófea visszaszerzésére. Az akkor elszenvedett csalódás ad nekik olyan erõt, bátorságot és hitet, amibõl az egész szezon alatt képesek lesznek meríteni.
 
 
A január válhat talán vízválasztóvá és kiderül, hogy a City lemarad vagy képes lesz megközelíteni a Unitedet.
 
A Vörös Ördögök elsején a Wiganhez mennek vendégségbe, akiket hazai pályán 4-0-ra sikerült legyõzniük. Ezután fogadják a Liverpoolt, õket az Anfilden verték 2-1-re. Majd a Tottenham otthonába látogatnak, akiktõl viszont az Old Traffordon 3-2-re kikaptak és végül a Southampton utazik hozzájuk, ellenük pedig 3-2-es gyõzelemmel zárult a találkozó.
 
 
A City a Stoke-ot fogadja elõször az új évben, velük 1-1-es döntetlent játszottak, majd az Arsenalhoz látogatnak, ellenük szintén 1-1 volt a végeredmény, aztán a Fulhamet látják vendégül, akiket sikerült 2-1-re legyõzniük és végül a QPR-hez utaznak, akik ellen 3-1-es eredményt értek el. 
 
Ahogyan a Premier League-ben már oly sokszor tapasztalhattuk, egyik mérkõzésrõl sem lehet kijelenteni, hogy az eredmény borítékolható. Nehéz lenne jóslatokba bocsátkozni, viszont ha Sir Alex fiai jól lovagolnak a hullámokon hétpontos elõnyükkel, a tavalyi kudarc adta elszántságukkal és bajnoki tapasztalataikkal, talán jobb esélyekkel szállnak harcba 2013-ban a Premier League koronájáért. Bárhogy is alakuljanak a dolgok egy biztos, izgalmakban nem lesz hiány a jövõ évben sem.
 
És akkor még nem is beszéltünk a Bajnokok Ligájáról, ahol a Manchester United a Real Madriddal találkozik. Ahogyan láthatjuk, a La Liga bajnokai nem igazán vannak formában, igen csak hiányos lendülettel játszanak a spanyol bajnokságban, de a február még elég távol van ahhoz, hogy messzemenõ következtetéseket vonhassunk le. 
 
 
Egyet viszont megígérhetünk, a ManUtdFanatics.hu jövõre is itt lesz Veletek, hogy naprakész információkkal, érdekességekkel, interjúkkal, nyereményjátékokkal, vetélkedõkkel és meglepetésekkel lássa el közössége nagyrabecsült tagjait. 
 
Ezúton kívánunk sikerekben és egészségben gazdag, boldog új évet minden kedves olvasónknak!
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!