Wigan Athletic 0-4 Manchester United

Van Persie és Chicharito duplákkal a United magabiztos gyõzelmet aratott.


Közepes iramú találkozón a Vörös Ördögök könnyed gyõzelmet arattak a Wigan otthonában két csatáruk dupláival, ezzel továbbra is hét ponttal vezetnek a Premier League-ben.

Nagyon gyengén idult a találkozó, egy Javier Hernandez les gólon kívül semmi más lehetõséget nem láthattak a nézõk. Mindkét csapat rengeteg hibával játszott, ám egyik sem tudta kihasználni ellenfele bakijait.

Fél órányi játékot követõen váltott a Manchester és magasabb fokra helyezte teljesítményét, melynem köszönhetõen jöttek a helyzetek. Elõször Ryan Giggs beadását kellett mentenie kapu elõl a hazai védelemnek, majd Robin van Persie jobb oldalról kapu elé lõtt labdája jött ki Al Habsiról, az ománi kapus azonban javította kibáját és Giggs elõl szögletre mentett.

A 33. percben Rafael da Silva lõtt 23 méterrõl, Al Habsi védeni tudott, bár ezt a labdát sem fogta meg, nagy gond nem lett ebbõl. Két perccel késõbb már tehetetlen volt a hálóõr. Szöglet miatt Jonny Evans fent ragadt és balról centerezett középre, ahol Patrice Evrát találta meg, a francia lövését még ki tudta ütni Al Habsi, de szerencsétlenségére pont Hernandez elé, aki 6 méterrõl kapuba passzolt, 0-1!

A kapott gól felébresztette a hazaiakat, labdabirtoklásban még inkább ellenfelük fölé nõtt, de ebbõl nem tudtak elõnyt kovácsolni. David de Gea kapujára semmilyen veszélyt nem jelentettek, sõt a félidõ vége elõtt ismét a hazaiak hálója rezgett. A Wigan térfelének közepén két védõrõl Hernandez elé pattant a labda, a mexikói csatártársához passzolt, van Persie jobb lábára cselezve tisztára játszotta magát, majd 14 méterrõl nagyszerûen tekert a hosszúba, 0-2.

 


A lefújás elõtt van Persie még visszaadta Chichaitonak a gólpasszt, ám sajnos a mexikói támadó ismét lesen volt, így maradt a két gólos elõny.

Szünet után ismét nehezen lendültek játékba a csapatok, majdnem negyed órát kellett várni érdemleges megmozdulásra, ekkor Koné lõtt gólt, ám a hazaiak csatára lesen állt, így jogosan nem adta meg a találatot Marriner játékvezetõ.

A 60. percben Ashley Young adott kiváló beadást Hernandez elé, aki elõbb ért a labdáért, mint Al Habsi, de a labda végül kapu fölött hagyta el a játékteret.

Három perccel késõbb újabb találatot értek el a Vörös Ördögök. Van Persie szabadrúgása lepattant a sorfalról, éppen Hernandez elé, aki 15 méterrõl azonnal kapuba talált, 0-3.

 


Mindkét menedzser cserékre szánta el magát, de ebbõl is Sir Alex Ferguson jött ki jobban, bár Chris Smalling majdnem kellemetlen helyzetbe hozta csapatát, amikor nagyon közelrõl de Geára passzolta a labdát, de a spanyol hálóõrnek sikerült kivágni a játékszert. Az egész meccsen ez volt a legnehezebb feladata a manchesteri kapusnak.

Az utolsó 10 perc inkább a hazai labdabirtoklásról szólt, mégis a United lõtt gólt. A csereként beálló Danny Welbeck elé került a labda - szerencsével - az ellenfél tizenhatosán belül, kissé kisodródott helyrõl lövés helyett inkább a jobb helyen álló van Persie-hez passzolt, aki 6 méterrõl magabiztosan értékesítette helyzetét, beállítva a végeredményt.

Ezúttal sokkal jobb helyzetkihasználást mutatott a Manchester és gyõzelmével továbbra is hét ponttal vezet a Manchester City elõtt, amely 3-0-ra nyert hazai pályán a Stoke ellen.


Premier League, 21.forduló
Wigan Athletic 0-4 Manchester United
DW Stadium, 20342 nézõ

Vezette: André Marriner

Wigan: Al Habsi - Boyce, Caldwell(Stam 70.), Ramis, Figueroa - McCarthy, McArthur, Maloney(McManaman 86.), Beuasejour - Di Santo(Gómez 70.), Koné
Nem használt cserék: Pollitt, Boselli, Jones, Golobart

United: de Gea - Rafael, Ferdinand(Smalling 69.), Evans, Evra - Young(Welbeck 78.), Carrick(Kagawa 69.), Cleverley, Giggs - van Persie, Hernandez
Nem használt cserék: Lindegaard, Scholes, Vidic, Valencia

Gólszerzõ: Hernandez 35', 63', van Persie 43', 88'

Sárga lap: Caldwell illetve Smalling

 

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!