Sokba került a meg nem adott büntetõ

Michael Carrick szerint a Manchester United jobb eredményt érdemelt volna a White Hart Lane-en, ahol keményen védekezve próbálta õrízni karcsú elõnyét.


A találkozón Steven Caulker szabálytalankodott Wayne Rooneyval szemben a hazai tizenhatoson belül, amelyet a játékvezetõ nem úgy látta, ahogyan a középpályás és nem ítélt büntetõt 1-0-ás manchesteri elõnynél.

"Tiszta büntetõ volt, ezért csalódottak vagyunk a döntés miatt, hiszen nagyszerû helyzetbe kerülhettünk volna" - mondta Carrick az MUTV-nek. "Olyan nagy döntések, mint ez is meccseket változtathatnak meg, ami ma megtörtént."

Rio Ferdinand, Carrick csapattársa is egyetértett: "Száz százalék, hogy tizenegyes volt. Nem hiszem el, hogy nem adta meg. A partjelzõ nem igazán segített minket azon az oldalon a második játékrészben. Csalódottak vagyunk, amiért a játékvezetõ nem adott meg egy ilyen egyértelmû büntetõt."

Mindkét United játékos kivette részét a védekezésben, Ferdinand kiválóan blokkolta becsúszva Jermain Defoe lövését, melybõl könnyedén gól lehetett volna, míg Carrick a jobb szélen játszó Aaron Lennon ellen harcolt ki többek között egy kirúgást szöglet helyett.

"Míg a Tottenham ránk jött, úgy vélem, nagyon jól védekeztünk, csapatként védekeztünk" - folytatta Carrick. "Azon voltunk, hogy blokkoljuk a lövéseket és reméltük, hogy ezt a meccs végéig tudjuk tenni."

"A tervünk jól mûködött. Kicsit mást játszottunk ma, de jól védekeztünk csapatként és nagyon erõsnek tûntünk."

"Anélkül is, hogy rengeteg helyzetet alakítottunk volna ki, veszélyesnek tûntünk és úgy éreztem, képesek vagyunk újabb gólra, de az utolsó passzok nem igazán sikerültek. Jó helyzetben voltunk, de nem tudtuk végigvinni. Kiábrándító, hogy hosszú ideig vezettünk, mégsem nyertünk, de sok pozitívum is volt a meccsen."

 


Az egyik ilyen pozitív dolog a vezetõ találatot megelõzõ játék, mely végén ismét Robin van Persie volt ereményes.

"A labda kikerült Tomhoz [Cleverley], aki nagyszerûen tálalt Robin elé, aki jelenleg bármivel is ér a labdába, úgy tûnik abból gól lesz. Nagyon jó rajt volt ez számunkra" - elemezte a gólt Ferdinand.

"Nem hiszem, hogy az egy ponttal való távozásunk miatt nagyon magunkba kell roskadnunk, mivel a Spurs nagyon kiegyensúlyozott az új menedzsmenttel és jól teljesítenek.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!