De Gea a könnyû célpont

A ManUtd.com munkatársa, Adam Marshall reagál többek között Alan Hansen kritikájára.


Napjainkban a kritikák nemcsak kizárólag a médiára korlátozódnak, melytõl elvárjuk a semlegességet, hanem gyakran a csapatok saját rajongói is kifejthetik nemtetszésüket a különbözõ fórumokon.

 
Többek között a Twitteren, vagy élõ telefonos adásokban van lehetõségük a rajongóknak boncolgatni egy-egy játékos teljesítményét. Ilyenkor gyakran hangzanak el különbözõ éles bírálatok, ha valamelyik játékos nem felel meg egyes szurkolók elvárásainak.
 
Ezek a kritikák mindig csak az adott pillanatnyi teljesítményre korlátozódnak, teljesen figyelmen kívül hagyva, hogy esetleg épp sérülésbõl visszatért, keveset szereplõ, a tartalék csapatból frissen felkerült fiatal játékosról van szó, vagy esetleg új igazolásról alkotnak véleményt. Az online közösség nagyon gyorsan képes ítéletet mondani a nekik nem tetszõ teljesítményekrõl.
 
Ennek ellenére elmondható, hogy a Manchester United rajongói közül meglepõen kevesen állították pellengérre a Tottenham elleni találkozó utolsó perceiben bekapott gólja után David De Geát.
 
A borzalmas idõjárás ellenére a szakadó hóban De Gea fantasztikus hatékonysággal végezte a munkáját 90 percen keresztül. A Sky Sports neki ítélte a "Man of the Match" díjat (még a késõi gól elõtt), miután egy sor remek védéssel, egy csodálatra méltó teljesítménnyel bizonyította, hogy elsõosztályú kapus.
 
A Sky Sports elemzésében a volt United csillag, Gary Neville úgy látta, hogy De Gea hibájának tulajdonítható az eredmény, amit késõbb a Twitteren a következõképpen kommentált: "Amíg engem sokkolt David hibája, addig a szurkolók azt mondták: "Az eredmény ellenére De Gea fantasztikus volt. Ez egy remek hozzáállás. Ez a Manchester United!"
 
 
A Vörös Ördögök hûséges legendájának gyakran nehezére esik megfogalmazni egy-egy kritikát, de ez a munkájával járó szükséges rossz, amit meg kellett tennie.
 
De nézzük mit mondott Alan Hansen a Daily Telegraph oszlopos szakújságírója, az egykori Liverpool játékos: "Ha a United vissza akarja szerezni a bajnoki címet, meg kell válniuk De Geától." Ezzel ellentmondásosan a The Telegraph saját játékos értékelésében De Gea 7 pontos volt, ugyanúgy mint a kiválóan teljesítõ Michael Carrick. 
 
Ha a Barcelonáról származó híreszteléseknek hinni lehet a szerzõdés hosszabbítást visszautasító Victor Valdes helyére David De Geát emlegeti a katalán sportsajtó.
 
Lehet, hogy õk is azt látják amit a legtöbb United szurkoló? Miszerint: De Gea az egyik legígéretesebb kapus Európában, és a legjobb lehetõség fejlõdése érdekében az angol élvonalban játszani, ami nagy különbséget mutat a La Ligával szemben.
 
Alan Hansen állításai pedig megérdemelnének egy vitát a médiában. Az a tény, hogy a United szurkolók többsége elfogadta, támogatja és gyakran skandálja a nevét a lelátókon az egykori Atletico Madrid játékosnak, teljesen ellent mond azon feltevéseknek mely szerint nincs helye a Unitedben. Az idõ majd eldönti, hogy igazi nagy kedvenc válik-e belõle az Old Traffordon. Én személy szerint mindenesetre szurkolok neki.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!