A városi derbire készülõ csapatok

Roberto Manchini több, mint 100 millió fontot költött el a nyáron játékosokra. A Vörös Ördögök most találkoznak elõször ebben a szezonban a kékekkel. Vajon a City képes kihívás elé állítani a Untedet?


Összehasonlítottuk a két klub játékosállományát, melyben olyan személy segített, aki mindkét oldalon megfordult. Tony Coton, az egykori kapus, majd kapusedzõ elemzi az csapatok egyes területeit.



Védelem

Egyesek gólokban látják a megoldást, de sok menedzser szerint akinek a legjobb a védelme, az nyerheti meg a bajnokságot. Mindkét csapat kiváló kapussal büszkélkedhet. Edwin Van der Sar és Joe Hart személyében két olyan hálóõr állhat a kapuk elõtt, akik remek formában védenek.

A középhátvédeket figyelembe véve a Nemanja Vidic és Rio Ferdinand által alkotott párosnál nehéz jobbat találni. Az utóbbi egy évben mindkettejüket hátráltatták sérülések, de ez a páros még mindig félelmetes kihívás az ellenfeleknek. Jonny Evans is egyre inkább felnõ a feladathoz, valamint az új arc, Chris Smalling beállítása is egy opció a United számára.

A védelem bal szélén Patrice Evra helye megkérdõjelezhetetlen, az õ játéka védekezésben és támadásban is nagyon fontos a Vörös Ördögök számára. A jobb szélen megoldás lehet Gary Neville, aki a fiatal Rafaellel csatázhat a csapat ezen helyéért, de mindenképp számításba jöhet ezen a poszton Wes Brown és a sokoldalúságáról híres John O'Shea. A neveket látva elmondható, a United védelme nagyon komoly erõkbõl áll.


A Cíty védelmének közepe a Kolo Touré és Vincent Kompany kettõsbõl áll fel legtöbbször. Az utóbbi idõben fejlõdtek és jobban megértik már egymást, mégsem lehet õket hasonlítani sem Vidichez, sem Riohoz. A védelem szélén pedig olyan nevek játszanak - Micah Richards és Joleon Lescott - akik sokkal inkább belsõ védõk. Wayne Bridge a védelem bal szélén bevethetõ, de rá a sok sérülés miatt nem lehet alapozni. Az új szerzemény, Jerome Boateng lehet még opció itt, de neki szoknia kell még az angol futball környezetét.


Tony Coton szerint: "Mindkét védelemben vannak csillagok, de Nemanja Vidic a legfõbb szereplõ, vele sokkal biztosabb a védelem."



Középpálya

Nincs olyan tényezõ, mellyel a tapasztalatot és a ravaszságot helyettesíteni lehetne. Márpedig a Manchester United Paul Scholes és Ryan Giggy személyében két olyan játékossal rendelkezik, akiket mások nem lennének képesek pótolni. Hiába emelkedik a koruk, évrõl évre megmutatják, hogy még mindig a liga legjobbjai közé tartoznak, akárcsak idén.

Melléjük jön még az egyre inkább klasszissá érõ Darren Fletcher is, míg Nani végre eredményességben kezd felnõni a feladathoz és azt tudja hozni, amit várnak tõle elõkészítés és gólok terén is. Mellettük még Michael Carrick, Anderson, Park Ji-Sung és Darron Gibson is a középpályát erõsítheti. Valamint a jelenleg két sérült, Antonio Valencia és Owen Hargreaves felépülése is nagy erõsítést jelentene a United középpályáját tekintve.


Amióta arab kézbe került a City, a középpályára érkezõ játékosok sora egyre csak növekszik. De a sok név még nem garancia arra, hogy a megflelõ játékosokat sikerült megvásárolni.

Adam Johnson és David Silva sok lehetõséget rejt. Ám õk kiforrott játékosok? Még nem. Gareth Barry, Nigel de Jong, James Milner és Yaya Touré viszont már magasan jegyzett játékosok és még ott van a rutinos Patrick Vieira is. A középpálya védekezése nagyon egységes, de a tulajdonosok az egységes jelzõ mellett más jellemzõket is kívántak a klubra ragasztani, mikor elkezdték önteni a pénzt a Kékekbe.


Tony Coton véleménye: "Bár egyre közeleid fantasztikus karrierje végéhez, még mindig Scholes a fõnök a pályán ahogy lát a pályán, ahogy passzol és amilyen fantasztikus gólokat szerez."



Csatárok

Wayne Rooney kihagyja ezt az összecsapást és valljuk be, idén nagyon maga alatt teljesített, ennek ellenére még mindig az egyik leghatékonyabb támadók egyike. Ha visszatér az Egyesült Államokból és a kondíciója, valamint a formája feljavul, kevesen fogadnának arra, hogy nem éri el a 2010-2011-es szezonban a 100. bajnoki gólját. (Jelenleg 92-nél jár. - a szerk.) Dimitar Berbatov jelenleg a Vörös Ördögök góllövõlistája élén 7 góllal, melybõl hatot a bajnokságban szerzett. Az új igazolás, Javier "Chicharito" Hernandez megmutatta, képes mérkõzéseket eldönteni - lásd Valencia, Stoke City és Wolves ellen - valamint ott van még a City tavalyi bosszúállója, Michael Owen, aki idén háromszor volt eredményes.


A Citynél Carlos Tévez nem csak hogy ott folytatta, ahol a Unitednél befejezte, hanem még inkább termékenyebb lett, ráadásul a Kékek csapatkapitányává is vált. Átlagosan minden második mérkõzésen betalál. Azonban a Citynek szüksége van másokra is, hogy levegyék a terheket az argentin támadójukról. Ebben segíthet Emmanuel Adebayor, aki az utóbbi négy fellépésén ötször volt eredményes és ott van még az a Mario Balotelli, aki duplázott a hétvégi, West Brom elleni találkozón, majd kiállíttatta magát, ezzel bebiztosítva, hogy a ma esti találkozón nem lép pályára.


Tony Coton a támadókról: "Wazza a legjobb. Ha visszatér legjobb formájához, csak néznek a többiek."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!