Az 'új Özil' a United kívánságlistáján?

A német Bundesligában szereplõ Nürnberg kezdi feladni a reményt, hogy meg tudják tartani feltörekvõ sztárjukat, Ilkay Gündogant.


A Manchester United figyelemmel kíséri a német U21-es válogatott teljesítményét, amióta Real Madrid megszerezte elõlük Mesut Özilt a nyár végén.

 

Több német csapat, például a Bayer Leverkusen és a Hoffenheim is érdeklõdik a játékos után, akinek szerzõdése 2012-ig szól a Nürnberghez, de egyes források úgy vélik, hogy a Manchester United van a legkedvezõbb helyzetben szerzõdtetését illetõen.

 

Sir Alex Ferguson többször is megnézte a szezonban a 20 éves Gündogan játékát, akinek piaci értéke 8 millió font körül mozog. Török származása és hasonló életpályája miatt Gündogant gyakran hasonlítják Mesut Özilhez.

 

 

A Manchester Unitednek hatalmas pénzügyi források állnak a rendelkezésére Glazer ígérete szerint, bár Ferguson kikötötte, a télen nem vásárol senkit. Gündogan szerzõdése azonban hamarosan lejár, ami még a nyár elõtt lépésre késztetheti a Manchester United menedzserét.

 

Ryan Giggs és Paul Scholes hamarosan visszavonulnak, Valencia komoly sérülést szenvedett, míg Owen Hargreaves állapota kérdéses, így Gündogan remek üzlet lehetne az Old Traffordi klub számára.

 

A Nürnberg sportigazgatója, Martin Bader a Kickernek tett nyilatkozatában belátja, hogy nem fogják tudni megtartani sztrájukat.

 

„Hasonló a forgatókönyv, mint amit Klaus Allofs (a Werden Bremen ügyvezetõ igazgatója) nem rég megtapasztalt Mesut Özil esetében.”

 

„Megpróbálta megtartani, de egy bizonyos pontnál tovább nem tudott menni a Werder pénzügyi korlátai miatt.”

 

„Nekünk szintén korlátaink vannak. A Bundesligán belül és külföldön is vannak olyan csapatok, akik ismerik Ilkay Gündogan képességeit, mi pedig nem versenyezhetünk velük gazdaságilag.”

 

givemefootball

 


givemefootball

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!