Galéria: Három kultikus United mez

Nem így indult, de lehet a végén még cikksorozat lesz ebbõl?


Elõzõ cikkünkben a legérdekesebb mezeket mutattuk be, ma a három leginkább kultikussá vált mezt vizsgáltuk meg.


Harmadik: 1992-1994 Harmadik számú mez

 

 



Senkinek nem újdonság, honnan is származik a zöld és arany szín összeállítás. A Manchester United jogelõdjének számító Newton Heath futballklub színei voltak ezek, ennek tiszteletére futballozott a United a kilencvenes évek elején ebben a mezben. Teljesen egyedi színvilágának és különleges, kötõs gallérjának is köszönhetõen kultikussá vált ez a felszerelés.


Második: 1995-1996 Idegenbeli mez

 

 



Már megint? Az elõzõ cikkben is elõbukkant ez a "remekmû". Akkor már említettük, milyen hatással volt a játékosokra. De aki nem emlékezne, a Southampton elleni mérkõzés szünetében 3-0-ás égésnél a játékosok arra panaszkodtak, nem látják egymást a pályán. Ferguson errefel levetette mindenkirõl a mezt és másikba bújtak a Vörös Ördögök. A csapatnak sok szerencsét nem hozott ez a divattervezõi baki. Öt mérkõzésen egy döntetlent sikerült elérni benne négy vereség mellett.


Elsõ: 2008. február 10. Emlékmez

 

 



A müncheni katasztrófa 50. évfordulójára készült ez a kombináció. A játékosok 1-11-ig számozott mezben léptek pályára. A szponzortól mentes mez sokak memóriájában fog tovább élni, mint a mérkõzés eredménye, melyen a Manchester City 2-1 arányban nyert az Old Traffordon.
 


sport.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!