U21: United 2-2 Arsenal

A Manchester United döntetlent játszott az Arsenallal, mind a négy gól az elsõ félidõben esett.


Nick Powell és Jesse Lingard szerezte a Vörös Ördögök góljait, míg az Ágyúsoknál Chuba Akpom duplázott az igen sáros pályán lejátszott összecsapáson, amin azonban a talaj ellenére is szórakoztató összecsapást játszott a két gárda.

A gyors tempójú kezdés ellenére sem alakultak ki veszélyes helyzetek, bár Frederic Veseli lövése nem sokkal kerülte el az Arsenal kapuját, míg a másik kapu elõtt Reece Brown blokkolta Martin Angha próbálkozását. Nem sokkal késõbb jött az elsõ gól, a United védelmének bal oldalán Thomas Eisfeld passzolt Akpomhoz, aki elõbb kicselezte Michele Fornasiert, majd Ben Amos kapujának rövid sarkába bombázott.

Hamar válaszoltak a hazaiak, egy szabálytalanságot követõen Adnan Januzaj az alapvonalhoz közelrõl végzett el szabadrúgást a rövid sarokra, ahol Powell érkezett és bólintott, Lukasz Fabianski még beleért a labdába, de nem tudott hárítani. Percekkel késõbb Januzaj szöglete után Tom Thorpe fejesét mentette Isaac Hayden.

A 22. percben nagyszerû kontrát indított a United, Ryan Tunnicliffe Powellhez passzolt, aki remekül továbbított Januzajhoz. A belga talált egy rést a londoni játékosok között, ballal hozta helyzetbe Lingardot, aki stílusosan fejezte be a támadást, megszerezve a vezetést csapata számára.

Miután Thorpe nem tudta kapuba lõni Januzaj szabadrúgását, Marnick Vermijl és Lingard kiváló munkája után Tunnicliffe bosszankodhatott, amiért lövése csak a felsõlécet találta el. Bár úgy tûnt, a Vörös Ördögök kézben tartották a meccset, mégis egyenlíteni tudott a vendég csapat harminc percnyi játék után. Conor Henderson bombája becsapta Ben Amost, akirõl kipattant a lövés, Akpom érkezett és közelrõl a hálóba passzolt, megszerezve második gólját is.

Akpom kezezését nem fújta be büntetõnek a játékvezetõ, majd Serge Gnabry lõtt mellé, a csapatok 2-2-es döntetlennel vonulhattak szünetre. Az elsõ félidõhöz még hozzátartozik, hogy Veseli sérülés miatt kénytelen volt elhagyni a pályát, helyét Sean McGinty vette át. A második játékrész agresszívabbá és szedett-vedettebbé vált mindkét oldal részérõl.

Henderson szabadrúgása pattant meg a sorfalon, majd Powell ellen szabálytalankodott Sead Hajrovic, ám a büntetõ elmaradt. A Unitednél is megijedhettek, amikor Akpom a mesterhármasára hajtott, ám Amos elsodorta õt könyökkel, amiért sárga lapot is kapott.

Tunnicliffe lövése kerülte el a kaput, a United próbált újabb gólt szerezni, Januzaj, Powell és Lingard továbbra is remekül játszott. A vendégekben is benne volt az, hogy újabb gólt találnak, de leginkább csak Akpom veszélyeztetett, erre példa volt közeli fejese is McGinty mellõl, ám a labda a rövid felsõt elkerülve hagyta el a játékteret.

Januzaj és McGinty veszélyeztetett a meccs végéhez közeledve, majd Lingard lövése dolgoztatta meg Fabianskit, míg Amos nézte, ahogy Gnabry szabadrúgása kerülte el a kapuját. Végül már semmi nem változott és igazságos döntetlen született.

 



Barclays U21 Premier League
Manchester United 2-2 Arsenal
Moss Lane

United: Amos - Veseli(McGinty 36.), Fornasier, Brown, Vermijl - Januzaj, Thorpe, Tunnicliffe, Cole, Lingard - Powell
Nem használt cserék: Sutherland, Blackett, Lawrence, Ekangamene

Gólszerzõ: Powell 15', Lingard 22' illetve Akpom 11', 30'
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!