Real Madrid 1-1 Manchester United

A Manchester United döntetlennel utazhat haza Spanyolországból.


Értékes döntetlent ért el Sir Alex Ferguson csapata a Santiago Bernabeuban, bár ha a helyzetek számát néznénk csak, akkor ez az eredmény a Unitedre nézve lenne hízelgõ.

Jobban kezdett a hazai gárda, Khedira és Di Maria is lövéssel próbálkozott, de nem talált egyikük sem kaput, nem úgy, mint Coentrao, aki Rio Ferdinand röviden kifejelt labdáját lõtte el, azonban a bal kapufáról kifelé pattant a labda. A visszajátszásból volt igazán látható, David de Gea beleért a lövésbe, nagy védés volt!

A hazai rohamok után feljebb jött a United, aminek meg is lett az eredménye. A 20. percben Wayne Rooney végzett el szögletet balról, Danny Welbeck hat méterrõl nagyszerûen bólintott a kapuba, megszerezve a vezetést a vendégeknek. Rendkívül fontos gól lehet még ez a párharcban.

 


A spanyolok válasza egy Di Maria lövés volt, amelyet de Gea tolt szögletre, majd Ronaldo jutott szabadrúgáshoz, amit a sorfalba bombázott, a lepattanót pedig centikkel a jobb kapufa mellé lõtte.

Azonban fél óra játék után megszerezte az egyenlítõ találatot Mourinho csapata. Di Maria ívelt balról a kapu elé, Patrice Evra nem fogta igazán korábbi csapattársát, Ronaldo pedig köszönte szépen és csodás fejessel vette be de Gea kapuját, 1-1.

A 34. percben Shinji Kagawa és Robin van Persie játszott össze a bal szélen, a holland lküldte kapu elé a játékszert, Welbeck érkezett nagyszerûen, beleért a labdába, amely Lopezen megpattanva végül a kapu elõtt elsuhanva szögletre ment ki.

A szünet elõtt még egy Özil lövést hárított a United kapusa, majd Ronaldo bólintott kapu mellé, maradt a döntetlen.

Fordulás után a United kezdett jobban, ívelésekkel próbálkoztak a vendégek, de nem sikerült gólt elérniük.

A Madrid is megmutatta, hogy a pályán van, Ronaldo és Di Maria tüzelt távolról, de Gea azonban ha kellett, mindig hárítani tudott.

Ugyanígy tett a 61, percben, amikor jobbról, élesen belõtt labdára érkezett Coentrao, estében még kapura tudta küldeni a játékszert, ám de Gea lábbal látványosan mentett.

Meddõ mezõnyfölényben voltak a hazaiak, de a Vörös Ördögök védelme nagyon jól meg volt szervezve szinte az egész mérkõzésen és miután Ronaldo középre ment be, így az elsõ félidõben botrányos Rafael-Rooney kettõs immár kevesebbszer került bajba.

A 71. percben viszont majdnem a Real került bajba, amikor van Persie pillanatai következtek. A holland elõbb kissé kiszorított helyzetbõl bombázott, Lopezrõl a felsõ lécre pattant a labda, majd a védõk mögé szálló labda került Robin elé, aki azonban nagyon sután ért labdába, a védõk így még menteni tudtak a gólvonal elõl.

A találkozó utolsó 15 percében leginkább a vendég térfélen járt a labda, de a spanyolok csak távolról tudtak próbálkozni, komoly helyzetük nem igazán volt, talán csak a hosszabbítás elsõ percében alakult ki igazán veszélyes szituáció de Gea kapuja elõtt, de Phil Jones menteni tudott Ronaldo elõl.

Az utolsó helyzet van Persie elõtt adódott, Carrick labdája után a holland kapura lõtt, de Lopez szögletre mentett. Van Persie ment elvégezni a sarokrúgást, amikor a játékvezetõ úgy gondolta, hogy inkább lefújja a mérkõzést, mivel letelt a 3 perces hosszabbítás. Nem ez volt a német spori elsõ érdekes ítélete, Robin van Persie és Antonio Valencia is olyan semmiségért kapott sárga lapot, amiért a túloldalon senkit nem figyelmezetett a német, Evra ellen Varane szabálytalankodott a második játékrész közepén utolsó emberként, de még csak sárga és szabadrúgás sem lett abból.

De legalább a visszavágón már biztosan nem ez a játékvezetõ tevékenykedik majd.


Bajnokok Ligája, nyolcddöntõ
Real Madrid 1-1 Manchester United
Santiago Bernabeu, 79429 nézõ

Vezette: F.Brych

Madrid: Lopez - Arbeloa, Varane, Ramos, Coentrao - Alonso(Pepe 84.), Khedira - Di Maria(Modric 75.), Özil, Ronaldo - Benzema(Higuain 60.)
Nem használt cserék: Adán, Kaka, Essien, Carvalho

United: de Gea - Rafael, Ferdinand, Evans, Evra - Carrick, Jones - Rooney(Anderson 84.), Kagawa(Giggs 64.), Welbeck(Valencia 73.) - van Persie
Nem használt cserék: Lindegaard, Hernandez, Cleverley, Smalling

Gólszerzõ: Ronaldo 30' illetve Welbeck 20'

Sárga lap: Rafael, van Persie, Valencia


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!