Valencia büszke a 7-es mezre

Antonio Valencia egy interjúban a Machester United Nike szabadidõs kollekciójának bemutatóján beszélt arról, hogy milyen büszkeséggel tölti el a 7-es mez a Vörös Ördögök legendáinak nyomdokaiban lépdelve.


A 7-es mez kihívásával tisztában voltál, amikor Sir Alex Ferguson neked osztotta ki a szezon elején?

Igen, és ez nagyon sokat jelent a számomra. Amikor megérkeztem a Unitedbe, már pontosan tudtam, mit jelent a 7-es szám a klubnak. Mindannyian tudjuk, hogy milyen legendák viselték ezt a mezt, és milyen hatalmas jelentõséggel bír a klub történelmében a 7-es szám.

 

Mitõl olyan különleges?

Amellett, hogy fantasztikus játékosok birtokolták, talán a személyiségük is egy kicsit különbözött a átlagtól. Így elmondható, hogy a különleges futballistákat illette meg a United 7-es számú meze.

 

Tehát a 7-es mezhez egy adott stílus vagy karakter tartozik?

Azt hiszem, igen. Láthatjuk, hogy nagyjából minden játékos, aki ezt a mezt viselte, a klub legendája lett. Én csak reménykedem benne, hogy talán tudok valami hasonlót létrehozni!

 

Mi az, ami közös a nagy 7-sekben?

Kifejezetten a gyõztes mentalitás. A mindenáron gyõzni akarás és a trófeák utáni hihetetlen éhség. Ha csak David Beckhamet nézzük, öt vagy hat címet nyert a csapattal. Ez az, amiért olyan sokat jelent a 7-es mez ebben a klubban.

 

Ha pedig az egyéniséget nézzük, akkor a legjobb példa Eric Cantona...

Igen Cantona kivételes stílussal rendelkezett, de nem másképp Cristiano Ronaldo, Beckham... mindannyian egyedi és utánozhatatlan játékosai voltak a Vörös Ördögöknek. És az a szó, hogy egyedi, pontosan leírja mit jelent a 7-es szám a Unitedben. Õk azok, akik ikonikussá tették ezt a számot a történelmében.

 

Vajon ez a történelmi jelentõségû szám extra nyomást jelent a viselõjének vagy inspirálja?

Hogy õszinte legyek, bizonyos nyomással is jár, ahogyan ezek a legendák vérrel és izzadsággal harcoltak, de egy bizonyos ösztönzést is ad, hogy: "Wow, az én hét a hátamon van ez a szám, és ezért úgy kell teljesítenem, ahogyan õk tették."

 

Szerinted melyik 7-es volt az, aki legnagyobb hatással volt a United teljesítményére a múltban?

Ez egy nagyon nehéz kérdés, ha figyelembe vesszük, hogy olyan legendákról beszélünk, mint Beckham, Cantona, és a többiek. De az én véleményem szerint, legnagyobb hatással a 7-sek közül Cristiano Ronaldo volt az elnyert trófeák és gólok tekintetében.

 

És mit gondolsz George Bestrõl?

Én, mint ecuadori játékos, elmondhatom, az õ világszerte elismert hírnevével nõttem fel. A hazámban is mindenki elismerte, mint kora legjobb futballistáját. Bárcsak játszhattam volna vele!

 

Sir Alex beszélt veled arról, milyen jelentõséggel bír a 7-es szám mielõtt neked adta?

Nem, egyáltalán nem. Csak megkérdezte, hogy szeretném-e viselni, és én azt mondtam, hogy: igen, persze.

 

Mikor léptél elõször pályára 7-es mezben?

Dél-Afrikában, a szezon elõtti túrán.

 

Hogy gondolod, te már alkottál valamilyen sajátos dolgot a 7-es mezben?

Azt hiszem még eddig nem, de minden erõmmel azon vagyok, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen a jövõben.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!