Manchester United 2-2 Chelsea

A Manchester United két góllal is vezetett, ám végül a második játékrészt átaludva újrajátszásra kényszerül.


Zseniális rajtot vettek a hazaiak, Michael Carrick az 5. percben óriási labdát ívelt a védõjét lerázó Javier Hernandez fejére, a mexikói okosan fejelt a labdába, amely Petr Cech felett végül a hosszúba hullott, máris vezettek a Vörös Ördögök.

Sõt, hat perccel késõbb egy bal oldali szabadrúgást végezhetett el Wayne Rooney, aki nagyszerûen ívelt középre, Jonny Evans nem ért a labdába, ami így került a Chelsea kapujába. Tizenegy perc kellett ahhoz, hogy a hazaiak magabiztos vezetéshez jussanak.

 


Az elõny tudatában visszább zárt Sir Alex Ferguson gárdája, a Chelsea beívelésekkel és átlövésekkel próbálkozott, de Rio Ferdinand vagy Evans mindig menteni tudott a kapu elõterébõl. Ha mégis eljutott 1-1 vendég próbálkozás David de Gea kapujáig, azt a spanyol könnyedén fogta.

A félidõ felénél Nani középre adását pörgette kapu fölé Hernandez, majd Patrice Evra lapos centerezését lõtte Rooney a kapusba, így maradt a 2-0.

A játékrész második felében leginkább védekezéssel foglalkozott a United, ennek következtében a londoniak még annyi veszélyt sem jelentettek, mint elõtte. Cahill és Ba 25-rõl próbálkozott, de Gea könnyen fogta mindkét lövést, de ezek legalább kaput találtak, nem úgy, mint Moses kísérlete, aki 15 méterrõl célzott és lõtt...a szögletzászló nagyobb veszélyben volt, mint a kapu.

Szünet elõtt még Nanit kellett sérülés miatt lecserélni, helyét Antonio valencia vette át.

Fordulás után úgy tûnt, a hazaiak folytatják remek védekezésüket, azonban tíz percnyi játék után egyre inkább úgy tûnt, Sir Alex csapatának sikerült elaltatnia saját magát. Ennek meg is lett az eredménye, a csereként beálló Hazard Rafael mellõl tekert, de Gea mozdulni sem tudott és csak nézte, hogy a labda a hosszú felsõben köt ki, szépítettek a vendégek.

A 68. percben jött a hidegzuhany, Rooney vesztett labdát az ellenfél tizenhatosánál, a kontrát Ramires fejezte be góllal, kiegyenlített a Chelsea.

Sokkolt hazaiak percekig nem tudtak érdemlegeset alkotni, még de Gea is nagyon pontatlanul játszott, egy labdaeladása után Evans mentett óriásit a tizenhatoson belül.

Ferguson cseréi sem jöttek be, Robin van Persie és Danny Welbeck sem tudta felpörgetni a csapatot, Valenciáról ne is beszéljünk, aki ilyen pontatlanul nem játszott talán még soha.

Ellenben a vendégek a kinyíló manchesterieket többször is lekontrázták, és az utolsó 10 percben nekik voltak nagyobb helyzeteik. Mata kétszer is elõnybe lõhette volna csapatát, de de Gea mindkétszer a helyén volt, a második lehetõségnél óriásit hárított lábbal. Torres is helyzetbe került, Evans azonban blokkolt, majd Hazard is kísérletezett, de Gea ismét hárított, a kipattanót Evans mentette oldalvonalon kívülre.

A Manchester United csak magának köszönheti az eredményt, túlságosan ráült a két gólos elõnyére. Ennek ellenére még nem dõlt el a továbbjutás, hiszen idén már egyszer gyõzni tudtak Evráék a londoni Kékek otthonában.

 

 

FA-kupa, negyeddöntõ

Manchester United 2-2 Chelsea

Old Trafford

 

Vezette: Howard Webb

 

United: de Gea - Rafael, Ferdinand, Evans, Evra - Nani(Valencia 45.), Carrick, Cleverley, Kagawa(Welbeck 76.) - Rooney - Hernandez(van Persie 63.)

Nem használt cserék: Amos, Vidic, Young, Anderson

 

Chelsea: Cech - Azpilicueta, Cahill, Luiz, Cole - Ramires, Lampard(Obi Mikel 52.) - Moses(Hazard 52.), Mata, Oscar - Ba(Torres 77.)

Nem használt cserék: Turnbull, Ivanovic, Bertrand, Terry

 

Gólszerzõ: Hernandez 5', Rooney 11' illetve Hazard 59', Ramires 68'

 

Sárga lap: Azpilicueta, Luiz, Hazard

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!