Valencia bizonyítana a hajrában

Antonio Valencia a United Review-nak adott interjújában beszélt arról, hogy bár az utóbbi pár hét eseménydúsnak számított szereplését tekintve az Old Traffordon, de a bajnoki trófeáért folytatott harcból továbbra is ki szeretné venni a részét.


Hogyan érzed magad, miután az elmúlt hetekben mindhárom fronton szerepelhettél?

Nagyon jó érzés, hogy játszhattam. Remek volt a Norwich elleni gyõzelem részese lenni és a Madrid ellen játszani, a körülményektõl eltekintve. Mindannyian tudjuk, mi történt és ez milyen hatással volt a végeredményre, de ezek azok a dolgok, amiken már nem lehet változtatni. A futball olyan, mint egy hullámvasút. A Chelsea ellen remekül kezdtünk, de õk egy nagyon erõs ellenfél és sikerült 2-0-ról kiegyenlíteniük. Szerencsére van egy második lehetõségünk, most az a legfontosabb, hogy élni tudjunk vele.

 

Említetted, hogy jó volt a Madrid ellen játszani. Tudnál valamilyen pozitívumot felhozni, ami esetleg inspiráló lehet a további versenyeken?

Igen, határozottan. A 65. percig remekül játszottunk, a kezünkben volt az irányítás és az idegenben szerzett gólunkkal jó esélyünk volt a továbbjutásra. Aztán sajnos tudjuk, mi történt. Nem tudtunk azonnal túllépni a dolgon. Emberhátrányba kerültünk, de az utolsó 15 percben sikerült visszavennünk az irányítást. Megmutattuk a világnak, hogy ez a Manchester United, mely csupaszív, erõs karakterû, gyõzni akaró játékosokból áll és bármilyen helyzet elé is kerüljön, soha nem adja fel a harcot. Ez egy olyan dolog, ami mindig is inspirálni fog bennünket a jövõben.

 

Mi volt az elsõ érzésed az FA-kupában a Chelsea-vel játszott döntetlen után? Frusztrál, hogy kiengedtétek a kezetekbõl a vezetést, vagy megkönnyebbültél, hogy van még egy lehetõség továbbjutásra?

A 2-0 mindig is egy veszélyes állás volt a futballban, innen még bárhova alakulhat az eredmény.  Azt hiszem, ezt számításon kívül hagytuk és amikor a szünetben az öltözõbe vonultunk úgy éreztük, hogy ez egy kényelmes félidei eredmény. Aztán a második játékrészben jött a visszaesés és a Chelsea lõtt két gólt. Természetesen csalódottak voltunk, amiért így elpuskáztuk az elõnyünket, de szerencsére az újrajátszással kaptunk még egy esélyt, amivel mindenképpen élnünk kell. Bízunk a gyõzelemben, hisz a szezonban már született jobb eredmény is a Chelsea ellen, így bátran állunk a következõ kihívás elé.

 

 

 

Mekkora vágy él bennetek a bajnoki cím visszahódításával kapcsolatban?

Hatalmas vágy. Ezt szavakkal szinte ki sem lehet fejezni. Senki sem akarja, hogy megismétlõdjenek a tavalyi események. Minden egyes mérkõzés minden egyes percében úgy kell küzdenünk, mintha azon múlna a cím sorsa. Tudjuk, hogy jó helyzetben vagyunk, de a bajnokság utolsó percéig a gázpedálon tartjuk a lábunkat.

 

Személyes részrõl hogyan értékelnéd a szezont?

Nem igazán így terveztem. Nem az én szezonom volt személyes eredményben. Azt hiszem, a sérüléseim fogták vissza a teljesítményem. Sajnos még mindig érzek néha a lábamban fájdalmat, amely minden bizonnyal hatással volt a szereplésemre. Ennek ellenére nem mondhatom, hogy nem élveztem a szezont, mert remek helyzetben vagyunk a versenyben és ha játszhatok, az mindig plusz örömmel tölt el.

 

Mit gondolsz, juthat még rád fõszerep május végéig?

Nagyon szeretném, de csak remélni merem, hogy minél többet játszhatok még a szezon végéig. Ha megkapom a lehetõséget, minden erõmmel azon leszek, hogy a lehetõ legnagyobb segítségére legyek a társaimnak és megháláljam az edzõ és a szurkolók belém vetett bizalmát. Szeretnék minél többet játszani, megragadni az alkalmat és olyan jól teljesíteni, amennyire csak tõlem telik.

 

Tavaly te lettél az Év Játékosa, kinek adnád idén a címet?

Nehéz kérdés. Nem könnyû választani, hisz ez egy remek szezon volt, sok fantasztikus teljesítményt láthattunk. Négy vagy öt játékos is megérdemelné a címet. Szóval többen is kimagaslóan szerepeltek. Még nem tudom, hogy én kire fogok szavazni. [Nevet]. Remek dolog, hogy ilyen sok fantasztikus futballista van a csapatban, akik egyénileg is remekül szerepeltek és remélhetõleg még fognak is a szezon végéig.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!