Nemzetközi porond: Ragyogó Corry

Vörös Ördögök nemzetközi színekben.


A United fiatal védõja Corry Evans nagyon élvezte a tegnapi, emlékezetes estét Mariborban, ugyanis a Szlovénia elleni elsõ Európa-bajnoki selejtezõn õ lõtte Észak-Írország gólját, ezzel megnyerve a találkozót 1-0 arányban.

Corry a mérkõzés 70. percében szerezte a gyõztest gólt - ami egyébként az elsõ gólja volt az országa felnõtt válogatottjában - csupán 3 perccel azután, hogy csereként pályára lépett Grant McCann helyett. Sajnos Corry bátyja, Jonny nem volt a pályán, hogy ünnepelje testvére gólját, mivel jelenleg kisebb sérüléssel bajlódik.

A 20 esztendõs játékos ezt mondta: "Észak-Írország színeiben nem szereztem gólt iskolás korom óta, nagyon örülök, hogy egy ilyen fontos mérkõzésen sikerült megtörnöm a gólcsendet."

Nigel Worthington, az észak-ír szövetségi kapitány szerint: "Nem félek Corry-tól, 3 éve dolgozok vele. Megmutatta már, mire képes és nem csak ezzel a góllal!"

 Észak-Írország idegenbeli gyõzelme remek startnak bizonyult és nagyon sokat érhet késõbbiekben ebben a nagyon nehéz C csoportban, amely az egyetlen olyan csoport, ahol három, világbajnokságot megjárt csapat is szerepel Szlovénia, Olaszország és Szerbia  személyében. Az utóbbi válogatott is örülhetett az eredménynek, ugyanis idegenben Feröer-szigetek ellen nyertek 3-0 arányban. Nemanja Vidic végig a pályán volt a találkozó alatt.

Más United játékos is örülhetett gyõzelemnek. Írország 1-0 arányban nyert Örményországban, John O'Shea végig játszotta a mérkõzést, Darron Gibson a padon kapott helyet, nem is cserélte be õt Trapattoni. Wayne Rooney is osztozhatott a tapson a mesterhármast szerzõ Jermaine Defoe-val, miután Bulgária elleni mérkõzésen valamennyi angol gólban nagy szerepe volt a manchesteri csatárnak, így Anglia 4-0 arányban nyert a Wembley-ben rendezett összecsapáson.

 

 
A Tottenham csatára, Jermaine Defoe méltatta csatártársát : "Ha van egy társad elõl, mindig kell idõ, hogy összeszokjatok, de Wayne Rooney egy szenzációs játékos, ha én beindultam a védõk között, biztos voltam benne, hogy megtalál. A második gólom után odajött és ezt mondta: "Menj és meglesz a mesterhármas!" Amikor meglett, õ volt az elsõ, aki odajött és gratulált nekem."

Az angolok szövetségi kapitánya más szerepkörben játszatta Rooney-t, mint ami megszokott.

"Más pozícióban játszattam Rooneyt, mint ami megszokott."- mondta az olasz mester. "A két belsõ középpályás elõtt kellett maradnia és szabadon játszhatott elõre. Nagyon jól megoldotta, a játéka rendkívül jó volt."

Bár minden United játékos elkerülte péntek este a veresége, Darren Fletcher és Nani szomorú lehet, amiért csapata csupán döntetlent ért el.

 Fletcher vezette Skócia gól nélküli döntetlent játszott Litvániában, míg Nani egy lüktetõ mérkõzést játszhatott végig, ami meglepõ, 4-4-es döntetlennel zárult Guimaraesben Portugália és Ciprus válogatottjai között. A Liverpool új középpályása, Raul Meireles is a gólszerzõk között volt.

Nani honfitársa és új csapattársa, Bebe szintén végig a pályán volt az U21-es portugál válogatott színeiben, de õ sem tudta megakadályozni, hogy csapata 1-0-ás vereséget szenvedjen Angliától, ahol Danny Welbeck 84 percet játszott. A gyõztes gólt a Chelsea támadója, Daniel Sturridge szerezte, de hatalmas érdemei voltak Tom Cleverley-nek is benne.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!