Mit jelentene neked a 20. bajnoki cím?

A United hivatalos oldalának fórumán, a Red Café-n tették fel a szurkolóknak a kérdést: ”Mit jelentene számodra a United 20. bajnoki címe?”


Azt már az elõzõ szezonban megtapasztalhattuk, mit jelent az utolsó pillanatban elveszíteni. Kétségtelenül fájdalmas élmény volt, bár még néhányan hittünk a csodában, de a lelkünk mélyén már lemondtunk a bajnoki címrõl. És akkor jött az utolsó reménysugár, az utolsó fûszál, amibe kapaszkodhattunk. A City vesztésre állt a QPR ellen. Félredobva kishitûségünket, a Sunderland elleni meccsen hittük, hogy meglesz a Vörös Ördögök 20. bajnoki címe!

 

Ki a padlón fetrengve, ki a fotelban sírva fakadva, ki az erkélyen ordítva ünnepelte a Stadium of Lightban a hármas sípszó elhangzását követõen a Manchester United újabb bajnoki címét.

 

Aztán jött másodperceken belül a hidegzuhany. Mai napig érthetetlen módon a bíró 5 perc hosszabbítást adott a Citynek, hogy megnyerhesse a címet és úgyszintén hihetetlen módon a 90 percet kivédekezõ QPR, ahogy megtudta, hogy nem eshet ki, feladta a meccset és hagyta az utolsó percekben megveretni magát.  Szerencsések vagyunk, mi United drukkerek, mert már rengeteg alkalommal érezhettük, milyen bajnoknak lenni! Tavaly megtapasztalhattuk, milyen az utolsó másodpercekben elveszíteni azt. Az új szezont úgy kezdtük, hogy visszahódítjuk a címet! 

 

 

 

Ez az egy cél lebegett a játékosok, a klub és a szurkolók elõtt. Aztán jöttek sorra a néha vérrel és verejtékkel, gyakran vesztes helyzetbõl kiharcolt gyõzelmek a Premier League-ben, majd csoportelsõként jutottunk tovább a Bajnokok Ligájában.

 

 

A Vörös Ördögök fantasztikus játékát látva, fû alatt már mindenki Triplázást emlegetett. Aztán az egyik legnehezebb ellenfelet sorsolták nekünk, és mégis: legifjabb csatárunk góljával idegenben szerzett gólunkkal remek esélyekkel vártuk a Real Madridot az Old Traffordon. Fantasztikus keretet rakott össze Ferguson. Magasan vertük taktikailag a "nagy" Mounrinho "nagy" Real Madridját, de oda fent valaki úgy döntött, hogy nem menetelhetünk tovább. 

 

Borzalmas csalódás volt ez mindannyiunk számára, a nagyon fájó igazságtalan bírói döntés megölte az álmainkat. Bennünket, rajongókat is teljesen padlóra küldött ez a szemérmetlenül csaló, hazug, minden futballerkölcsöt meggyalázó döntés, de nem számoltunk azzal, hogy a játékosok, akik ténylegesen keményen és önfeláldozóan dolgoztak a továbbjutásért, ugyanúgy emberbõl vannak, mint mi és ugyanúgy padlóra kerülhetnek, mint bármelyikünk. Azt vártuk, hogy majd kárpótolnak bennünket egy FA-kupa trófeával és az Old Traffordon nagyarányú gyõzelmet aratva a Chelsea felett továbbjutva a versenyben a szezonvégén elhozzák nekünk mindkét trófeát és a United újra duplázni fog. Teljesen figyelmen kívül hagytuk azt a tényt, hogy talán azokat a játékosokat, akik nap, mint nap a legridegebb idõjárási körülmények között is keményen dolgoznak a gyõzelemért, akik nem ünnepelhetnek a családjukkal karácsonykor és nem engedhetnek meg maguknak egy pohár bort szilveszterkor, nekik, akik valóban megdolgoztak a továbbjutásért, talán jobban fáj, hogy egy korrupt bíró ellopta az álmaikat. Fel sem merült bennünk, hogy az addig fantasztikusan menetelõ harcosainkat ugyanúgy megtöri, hogy csalás áldozatai lettek.

 

Ki ne szeretne kupákat nyerni? Melyik szurkoló nem bízik csapata gyõzelmében? Természetesen mindannyian bíztunk abban, hogy a válogatott meccsekrõl visszatérõ játékosaink majd a Stamford Bridge-en legyõzik a Chelsea-t. De nem így lett. Persze, hogy elszomorított bennünket a tény, hogy az oly régóta áhított kupagyõzelemnek lõttek. De ha valakit még ennél is jobban elszomorít, azok a játékosok, akik egész szezon alatt keményen dolgoztak a továbbjutásért és a mi szórakoztatásunkért, hogy büszkék lehessünk a Manchester Unitedre. Bár a világ legnépszerûbb csapatáról beszélünk, akik 19 bajnoki címmel, 11 FA-kupa trófeával, 3 BEK illetve Bajnokok ligája elsõ helyezéssel, 4 Ligakupa gyõzelemmel, 15 Szuperkupa trófeával és számtalan felemelõ és emlékezetes pillanattal ajándékoztak meg bennünket, idén úgy néz ki, hogy "csak" a 20. angol bajnoki címmel kell megelégednünk.

 

Sajnos a szurkolók egy része telhetetlen és máris elkezdõdött az igazolás hadjárat. Máris cserélgetjük lefelé ezeket a „lusta, elhízott, agyatlan alibi” játékosokat, akik "csak" egy bajnoki címmel szúrják ki idén a szemünket. Bár néhányan még ebben is kételkednek, nem hisznek a csapatban, nem hisznek Fergusonban, nem hisznek abban, hogy a sztárparádé városi cirkusztól visszaszerezzük a címet. Vannak olyanok, akik szerint nincs tûz, nincs élet a csapatban, nincs a Unitednek egy erõs magja, nincsenek vezéregyéniségeink és több tízmilliós igazolásokat követelnek. Figyelmen kívül hagyva, hogy a United rekordszámú gyõzelmet ért el idén eddig a  Premier League történelmében, a legtöbb mérkõzést nyerte meg 30 meccs alatt, szám szerint 25-öt. Továbbá, nyolc játékkal a bajnokság vége elõtt 15 ponttal vezetjük a tabellát. És még sorolhatnám a szezon alatt nyújtott fantasztikus egyéni és kollektív teljesítményeket kezdve Robin, Chicha, Kagawa mesterhármasaitól, a Newcastle elleni 4-3-on keresztül, Carrick és Rafael hihetetlen produkcióin át, a City legyõzéséig az Etihadban, de nagy öröm volt Büttner és Powell fantasztikus debütálásait, Giggs profizmusát látni és sorolhatnánk még naphosszat a szezon csodálatos pillanatait, de mindannyian tudjuk, milyen kivételes csapatnak szurkolunk.

 

Nem kellene elégedettnek lennünk? Bár matematikailag még elveszíthetjük, ha hátramaradt 8 meccsünkbõl ötöt bukunk és egy döntetlent játszunk, de francba a károgókkal! Meg fogjuk nyerni a trófeát! Visszaszerezzük a Citytõl a koronát!

 

 

Hogy mit jelentene nekem a 20. bajnoki cím? Megérdemelt jutalmát imádott csapatomnak! Elégtételt a klubnak és a szurkolóknak a tavalyi fájdalmas kudarc után. Bizonyítékot arra, hogy minden egyes játékosunk megérdemli, hogy a United keretének a tagja legyen, és nem kell lemásolnunk a pénzeszsákok sztárparádéját! Követve hagyományainkat, bízva sajátnevelésû, hûséges fiataljainkban, nem csak pillanatnyilag fellángolni, hanem tartós sikereket elérni a világ legnagyobb klubjával. És legfõbbképp egy gyönyörû jövõt, amelyben tapasztalt csillagainkkal (Van Persie, Kagawa, Chicharito, Vidic, Rooney, Carrick) és tehetséges fiataljainkkal (Welbeck, Cleverley, Rafael, De Gea, Jones, Büttner, Powell, Zaha, Henriquez, M.Keane, Tunnicliffe stb.) dacolva a korrupcióval, ismét meghódítjuk Európát!

 

Mindent bele srácok! Vesszen a City! Álljon vissza a természet rendje! Szerezzük vissza a koronát! Szerezzük meg a Manchester United 20. bajnoki címét! Glory, Glory Man United!

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!