Levein Fletchert élteti

A skótok szövetségi kapitánya szerint még sosem volt ilyen jó játékos a keze alatt és nála jobb ember nem is lehetne az új generáció csapatkapitánya.


 

Levein a mai Feröer elleni meccsre egy amolyan kísérleti skót válogatottat állított össze. Célja, hogy minél több új embert próbáljon ki a válogatottban és lehetõséget adjon a jövõ embereinek is. Nem kis számról van szó, hiszen Aberdeenben ma kilenc játékos debütálhat, akiknek kevés nemzetközi rutinja van.

 

 

 

 

Levein úgy érzi, egy ilyen fiatal csapat vezetésére nincs is alkalmasabb személy a pályán, mint a Manchester United 26 éves középpályása Darren Fletcher. A csapatkapitány 53. válogatott mérkõzésére készül, természetesen egy ilyen ellenfél ellen csak a gyõzelem elfogadható.

 

„Fletcher a legjobb profi akivel valaha dolgoztam. Igazi példakép a fiataloknak azzal a munkával, amit edzésen is végez, nagyon csodálják” - mondta Levein.

 

Bár a mai meccsen biztos szerepelni fog, Levein azt is hozzátette, nem fogja végig játszani a meccset.

 

„Nem lesz végig pályán, nem akarom holtfáradtan visszaküldeni Sir Alex Fergusonnak. Darren mindenesetre éhes a sikerre. Minden meccs fontos neki a válogatottban. 52 alkalommal lépett eddig pályára, de mindig többet és többet akar.”

 

A skótok szövetségi kapitánya olyan játékosoknak is meghívót küldött, akik eddig klubjukban sem szereztek komoly meccsrutint. Ilyen a Liverpool ifjú titánja Danny Wilson, valamint az Aston Villa középpályása Barry Bannan is.

 

Levein ennek okát pont Fletcher történetével támasztotta alá, aki hasonló helyzetben került be anno a skót válogatottba, majd ennek is köszönhetõen egyre több lehetõséget kapott klubjában is.

 

„Õ is még tinédzser volt, amikor elõször kerettag volt, bármilyen rutin nélkül, hiszen az elsõ csapatban nem igen kapott lehetõséget.”

 

„Ez egy nagy lendületet ad a játékosnak, ami fontos a nemzetközi futballhoz. Darren jelenléte segítheti ebben a játékosokat. Mellette igazán szépen tudnak majd fejlõdni és megjön majd az önbizalmuk is.”

 

„Bannan esete is hasonló. Kapott három meccset az Aston Villában és egybõl rájött, hogy ez nem olyan ijesztõ, ahogy azt gondolta volna. Ezért is nagyon fontos nekem és a játékosoknak ez a meccs.”

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!