U18: United 1-0 Chelsea

A Manchester United U18-as csapata kemény küzdelem árán begyûjtötte a három pontot a sokat emlegetett Chelsea ellen.


Általában úgy tekintenek a Kékekre, mint az ország egyik legjobb utánpótlásával rendelkezõ csapatára, azonban Nortei Nortey bizar öngólja eldöntötte a kellemes idõben lejátszott találkozót.

Az elsõ félidõben nem történt sok említésre méltó dolog, azonban a Chelsea elõtt adódott a legnagyobb helyzet, amikor csapatkapitányuk, Alex Davey csodálatos lövése csak centikkel kerülte el Jonny Sutherland kapuját.

A szünetben két cserének és taktikai változtatásnak köszönhetõen a United jobb ritmusba került. Még úgy is, hogy Jack Barmby a számára ismeretlen, bal oldali védõnek volt kénytelen beállni. A második félidõ elején Sam Byrne került szembe a kapussal, de végül Ben Killip megoldotta a helyzetet és megvédte kapuját.

Joe Rothwell hasonló helyzetbe került, de lövését a védõk blokkolták, majd nem sokkal késõbb szerencséje sem volt a hazai csapatnak, amikor Andreas Pereira beívelését Byrne küldte kapura, a labda azonban a kapufán csattant.

Aztán jött a 82. perc, amikor James Weir továbbított Byrne felé, a visszafelé rohanó Nortey haza akarta adni a labdát, de nem úgy sikerült neki, ahogyan szerette volna és a játékszer Killipen túljutva a kapuban kötött ki.

Miután Byrne elszalasztotta, hogy növelje csapata elõnyét és bebiztosítsa a gyõzelmet, a Chelsea nyomást gyakorolt ellenfelére a találkozó végén, közel is kerültek az egyenlítéshez, de George Cole labdája végül elkerülte a Vörös Ördögök kapuját.


U18 Premier League
Manchester United 1-0 Chelsea
Carrington

United: Sutherland - Love, McNair, Grimshaw, Evans(Barmby 46.) - Weir, Pearson, Rothwell(A.Pereira 66.), Rudge, Daehli - Wilson(Byrne 46.)
Pad: J.Pereira, Ioannou

Gólszerzõ: Nortey 82' (öngól)

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!