Vörös Ördögök a válogatottban

A múlt héten még a manchesteri derbi, ezen a héten pedig a földrajzi értelemben vett rivalizálás került az étlapra a Manchester United játékosainál, akik a válogatottban bizonyítanak.


Nani egy összibériai rangadó részese lesz, amikor a portugál válogatott tagjaként Spanyolország ellen lépnek pályára, amely egyben a luzitánoknak visszavágási lehetõséget is nyújt a világbajnokságon a késõbbi gyõztestõl elszenvedett vereségért, és egyben kiesésért.

 

 

Eközben a Wembleyben Anglia Franciaországot fogadja, amely párharc ismét nem a nagy utazási távolságról szól, ugyanis mindössze egy rövid utat kell megtenniük a galloknak a csatornán túli brit fõvárosba. Chris Smalling abban a reményben készül elõször a válogatottban, hogy be is mutatkozhat, amelyre csapattársa, Rio Ferdinand társaságában nyílna lehetõsége a hátvédsorban egy régi ismerõssel az ellenfél kispadján - A Les Bleus nemrég kinevezett szövetségi-kapitánya ugyanis Laurent Blanc.

 

"Anglia nagyon motivált lesz..." - mondta Blanc.

 

A Háromoroszlánosok legutóbb 13 éve, 1997-ben tudták legyõzni a franciákat, amikor egy bizonyos Paul Scholes - 22 évesen - szerezte a gyõztes gólt.

 

Nem lehet probléma az utazással a manchesteriek ír kontingensének, ugyanis John O'Shea és Darron Gibson Írországgal Norvégiát látják vendégül, míg Jonny Evans az észak-ír nemzeti tizeneggyel Marokkót fogadják. Darren Fletcher Sir Alex Ferguson egykori székhelyérõl, az aberdeeni Pittodrieból fog visszatérni Carringtonba, amikor a skótok vendégei a Feröer-szigetekrõl érkeznek.

 

A United gólszerzõi az Aston Villa ellen idegenbe látogatnak hazájuk válogatottjával - Nemanja Vidic biztos fellélegzett, hogy Dimitar Berbatov visszavonult a válogatottságtól, miután Szerbia Bulgáriába látogat. A másik birminghami gólszerzõ, Federico Macheda az olasz U-21-es válogatottal Törökország ellen játszik barátságos mérkõzést új kapitányuk, Cirro Ferrara bemutatkozó mérkõzéseként.

 

"Ez egy nagyon jó idõszak számomra. Jól megy a játék a Manchester United színeiben, és most szeretném megmutatni az olasz válogatottban is a képességeimet. Ezen a szinten én már veteránnak számítok a nemzeti csapatban. Éppen ezért segíteni fogok az új játékosoknak, hogy könnyebben beilleszkedhessenek. Többüket már ismerem, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy a csapatunk minél jobban összeálljon."

 

Gabriel Obertan zárja a sort a felnõtt keret utazói közül, ugyanis hosszú idõ után ismét meghívót postázott neki a francia U-21-es válogatott szövetségi-kapitánya.

 

A tartalékok közül is többek néznek válogatott kötelezettség elé: a tartalék együttes középpályása, Magnus Eikrem a norvég, míg Ravel Morrison és Tom Thorpe az angol U-18-as együttessel készül ezen a héten. A sort Michele Fornasier zárja, aki az olasz U-17-es válogatottban bizonyíthat, miután nemrég eredményes volt a tartalékok között.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!