U18: Palace 1-2 United

Nicholas Ioannou és Ben Pearson találataival a Manchester United U18-as csapata fontos gyõzelmet aratott a Crystal Palace otthonában.


Mindkét csapat kihagyott büntetõt a találkozón, ám Paul McGuinness gárdája szórakoztató játékkal fontos három pontot zsebelt be a tabella alján tanyázó otthonában azt követõen, hogy hétközben meglepõ, 3-0-ás vereséget szenvedett az Evertontól.

A Vörös Ördögök tökéletesen kezdtek és egy remek szöglet után Iouannou fejelt közelrõl a kapuba. A Palace-nak szerencséje volt, hogy nem került nagyobb hátrányba, amikor Tom King védte Sam Byrne lövését, a labda azonban kipattant róla és az ismétlés Kiran Khindra Johnon irányt változtatva a kapufát találta el.

Byrne gólját les miatt érvénytelenítették, így az eredmény nem változott, de a hazaiak egyre támadóbban léptek fel. Javen Palmer passza után Reise Allassani lõtt mellé, aki nem sokkal késõbb egyenlíteni tudott. Paddy McNairtõl elcsenve a játékszert lövésre szánta el magát, a labda kicsit irányt változtatott és Pierluigi Gollini kapujában kötött ki.

A félidõt a United fejezte be jobban, King védett James Wilson próbálkozásánál, majd a szélsebes csatár jó beadása után Byrne elõtt adódott helyzet, de abból sem lett gól.

Fordulás után csõstül jöttek a lehetõségek, az egyik ilyen után Byrne csodás lövését King nagyszerû védéssel hárította, majd az 55. percben büntetõhöz jutottak a vendégek, miután Luke Croll kezére pattant a labda. Kissé szigorú döntés volt, de a játékvezetõ megadta, Wilson állt a labda mögé, de lövését Kint kiválóan mentette, maradt az 1-1.

A Sasok közel kerültek a vezetés megszerzéséhez, elõbb Gollini védett Jon Williams lehetõségénél, majd Ioannou létfontosságú blokkolást mutatott be a gólvonalnál Derek Tieku lövését követõen. A másik kapu is veszélybe került, Mats Daehli és Andreas Pereira is közel járt a gólhoz, de egyikük sem talált a hálóba. De hamarosan vezetéshez jutott a manchesteri alakulat. Pereira szabadrúgását kiütötte King, Pearson éppen arra járt és közelrõl lõtt a kapuba.

Az öröm azonban nem tartott sokáig, hat perccel késõbb Gollini rántotta le Jake Gray-t, amiért a Palace is büntetõhöz jutott. Pillanatokkal késõbb azonban a kapus jött ki gyõztesen, Allassani tizenegyesét zseniálisan védte.

Wilson a végén még bebiztosíthatta volna a gyõzelmet, míg a másik oldalon Croll szabadrúgása kerülte el a kaput, végül az eredmény nem változott, a United nagyon fontos gyõzelmet aratott az elõdöntõs helyért folytatott harcban.


U18 Premier League
Crystal Palace 1-2 Manchester United
Palace Training Ground

United: Gollini - Love, McNair, Ioannou, Evans - Pereira, Grimshaw, Pearson, Daehli - Byrne, Wilson
Pad: Rudge, Sutherland, Barmby, Willock, Fletcher.

Gólszerzõ: Allassani 26' illetve Iouannou 7' Pearson 72'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!