U18: Reading 1-0 United

A Manchester United U18-as gárdája elszenvedte elsõ idegenbeli vereség február közepe óta, amikor szoros küzdelemben a házigazda Reading 1-0-ra megnyerte a találkozót.


A Reading fiataljai remek tempóban indítottak és az elsõ félidõben kézben tartották az irányítást. Két alkalommal is a kapufa mentette meg az  ifjú Vörös Ördögöket, elõbb Craig Tanner szabadrúgása, majd Jake Coopers lövése jelentett veszélyt. A hazaiak csatárának, Uche Ikpeazunak lövését, azonban Sutherland sikeresen hárította.

 

Az elsõ félidõ végére viszont a Vörös Ördögök feléledtek és két alkalommal is veszélyeztették a hazaiak kapuját Ben Pearson és Sam Byrne lövéseinek köszönhetõen. James Wilson, a klub gólkirálya ebben a szezonban még nem találta a hálóba,  de Andreas Pereira remek passzát követõen kis híján megszerezte csapatának a vezetést,  viszont Lincoln egy fantasztikus védéssel hárítani tudott.

 

A második félidõben kiegyenlített küzdelemben folytatódott a harc. Pereira távoli lövése centiméterekkel kerülte el a hazaiak kapuját, majd Sheridan Murombedzi hagyott ki egy hatalmas helyzetet.

 

Ezután a hazaiak védõje, Dominic Hyam került helyzetbe és közeli találatával megszerezte a mérkõzés egyetlen gólját. A United fiataljai nehéz helyzetbe kerültek, mivel a vezetéstõl fellelkesült Reading kis híján megduplázta elõnyét Tanner közremûködésével, de ahogyan a Vörös Ördögök elsõ keretére is jellemzõ, a fiatalok sem adják fel a harcot, és csak a szerencsétlen véletlenen múlott, hogy  Pereira két remek lövésébõl sem lett gól.

 

Bár a mérkõzés ragyogó napsütésben kezdõdött a végére elég zord körülmények között küzdöttek a csapatok, amikor is a játékvezetõ lefújta a mérkõzést. A hazai csapatnak elég volt egyetlen gól, hogy átvegyék a United fiataljaitól a tabellán az elsõ helyet. Az U-18-as keret kedden este játssza a szezon utolsó mérkõzését a Fullham fiataljai ellen, így még van remény arra, hogy visszaszerezzék elsõ helyüket a tabellán.

 

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!