Ben Pearsoné a Jimmy Murphy-díj

Ben Pearson lett az év fiatal játékosa.


A középpályás rendszeres tagja Paul McGuinness akadémiai csapatának, 26 mérkõzésen szerepelt és õ lõtte a csapat elsõ és utolsó gólját a bajnoki szezonban.

Azonban a 18 éves Pearson játéka sokkal többõl áll, mint betalálni az ellenfél kapujába. Képes ellenõrzése alatt tartani a pálya közepét, diktálni a játék iramát passzaival, szerelési képességével. Heves versenyzõ, aki elõtt fényes jövõ áll.

Miután a közelmúltban az U18-as angol válogatott csapatkapitánya volt a belgák elleni mérkõzésen, a minap már Warren Joyce U21-esei között is szerepelhetett.

"Nagyon büszke vagyok" - mondta Ben. "Hosszú szezonunk volt, de azt hiszem, jók voltunk - eltekintve az ifjúsági FA-kupától. Igazán jó év volt."

"A játékom leginkább a szerelésekrõl és a játéktördelésrõl szól. A klub nagyon jó volt hozzám. Gyerekkorom óta itt vagyok és a legjobbat próbálom tenni."

"Hatalmas inspiráció az, hogy minden nap láthatom az elsõ csapat játékosait az edzõpályán. Haláli jó!"

Pearson Liam Grimshaw-t és James Weirt megelõzve nyerte a díjat. Olyanok nyomdokaiba lépett, akik már elnyerték ezt a kitüntetést, mint Ryan Giggs, Paul Scholes, Phil Neville, Wes Brown és Danny Welbeck.

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!