Kedvezõbb hitel feltételek

A Manchester United tegnap késõ este jelentette be, hogy a klubtulajdonos Glazer család lépéseket tett a hitelkamatok csökkentése érdekében.


A Bank of Americaval történõ megállapodás értelmében a refinanszírozási tranzakcióban a klub körülbelül 10 millió fontot takaríthat meg évente.

 

Az új kölcsön június 24-ei becsült induló kamata 2,78% körüli lesz, ami éves szinten az eddigi 31 millió fontról 21 millióra csökken.

 

Az újabb refinanszírozás úgy tûnik, hogy a következõ lépés ahhoz, hogy a Manchester United Anglia leggazdagabb klubja legyen, mivel a hét elején jelentették be azt is, hogy az idei bajnokok a Premier League tévéközvetítései után rekordnak számító, 60,8 millió fontot zsebelhetett be.

 

Majid Ishaq, az NM Rothschild & Sons pénzügyi tanácsadó csoport ügyvezetõ igazgatója a következõket mondta: "Ez is azt mutatja, hogy az infrastruktúra a helyén van, és nincs bizalmatlanság a pénzügyi világban a Manchester Uniteddel szemben a vezetõváltást követõen sem. A refinanszírozást rendkívül vonzó feltételekkel valósíthatták meg, mivel folyamatos bevétel növekedés és nyereség tapasztalható a klubnál."

 

"A United kivételes helyzetben van, mivel egy hatalmas történelmi márka, és örökösei egy nagy kereskedelmi  múltnak" – mondta a futball pénzügyi szakértõ.

 

"Ez rendkívül pozitív a befektetõk számára."

 

A kereskedelmi bevételek gyors ütemû növekedésével úgy tûnik, a United továbbra is a sport egyik nehézsúlyú ellenfele marad riválisai számára, ahogyan látható volt tavaly nyáron is, amikor pillanatok alatt kifizettek 24 millió fontot Robin van Persie megszerzése érdekében.

 

Úgy tartják az új vezetõnek, David Moyesnak sem lesz megkötve a keze, ha esetleg magasabb összegeket szeretne költeni a nyár folyamán.


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!