Rooney válogatottbeli ambíciói

Wayne Rooneynak elmondása szerint, sokkal fontosabb, hogy Angliával kupákat nyerjen, mint az egyéni dicsõsége a válogatottban.


A Manchester United és az angol válogatott játékos otthoni trófea gyûjteménye már így sem mondható csekélynek, mivel a Vörös Ördögök idei bajnoki címével Wayne már ötödik Premier League aranyát tehette, a 2008-ban megnyert Bajnokok Ligája és két Ligakupa trófeája mellé.

 

Emellett több rekordot is magáénak tudhat az angol csatár, ugyanis többek között õ Anglia legfiatalabb gólszerzõje és két alkalommal volt az év játékosa, miközben jelenleg az ország ötödik legjobb góllövõje.

 

Rooney, 81-szer szerepelt a Háromoloszlánosok csapatában és eddig 35 góllal járult hozzá Anglia sikereihez, és a csatár hisz abban, hogy Anglia újra megnyerheti a világbajnokságot.

 

A játékos exkluzív interjúban beszél válogatottbeli terveirõl: "Vannak olyanok, aki már nem hiszik, hogy Anglia újra a csúcsra kerülhet, de én nem vagyok nyugtalan emiatt. Én még mindig úgy gondolom, hogy sikeresek leszünk és megnyerhetünk egy trófeát."

 

 

"Nem tudom, hogyan fejezem majd be a pályafutásomat, lehetek-e Anglia gólkirálya és a legtöbbet szereplõ játékosa, de ha sikerülne, nem jelentene semmit, nem boldogítana az egyéni siker,  ha a  hazámat képviselve nem szerezhetnék trófeákat.  Ez a célom a válogatottban és ezért fogok harcolni."

 

Eddig a selejtezõben Anglia veretlen, de még nehéz mérkõzések elõtt áll.

 

"Lehetnénk jobb helyzetben is. Nehéz mérkõzések jönnek Lengyelország, Ukrajna, majd az utolsó fordulóban Montenegró ellen, de  ha  sikerül megnyernünk, akkor csoportelsõk is lehetünk."

 

Rooney jelenleg Brazíliába készül a válogatott kerettel, amely egy igazi mérce a következõ évad elõtt.

 

"Biztos vagyok benne, a stadion tömve lesz, és csodás hangulat uralkodik majd a mérkõzéseken. Néztem õket a tévében és egy izgalmas, élvezetes tornára számítok. Már alig várom. Fiatalon is imádtam a brazil focit, sokat néztem Ronaldo és Romario játékát, így Brazíliában focizni egy nagyon különleges élmény lesz. Remek, hogy a selejtezõ mérkõzések elõtt ott játszhatunk, és kapunk egy kis ízelítõt az ottani hangulatból. Biztos vagyok abban, hogy a többiek is arra gondolnak majd, milyen remek lenne egy év múlva újra ott játszani. "


dailymail.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!