Manchester United 2-0 Wigan Athletic

A Manchester United gyõzelmével beérte pontszámban a listavezetõ Chelsea együttesét, csupán gólarány miatt szorul a második helyre.


Sir Alex Ferguson ezúttal is hû maradt önmagához és komolyan felforgatta csapatát a mai, Wigan elleni találkozóra. Hosszú idõ után Wayne Rooney leülhetett a kispadra és esély nyílt arra, hogy újra pályára lépjen idén.

Roberto Martinez nem volt könnyû helyzetben, amikor kezdõcsapatát kellett összeállítani, ugyanis sérülések hátráltatták több játékosát is, valamint a Unitedbõl kölcsönként szereplõ Tom Cleverley sem állhatott rendelkezésére a szerzõdés értelmében.

A csapatok:

Manchester United: Van der Sar, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra, Nani, Fletcher, Carrick, Park, Obertan, Macheda

Cserék: Kuszczak, Hernandez, Evans, Giggs, Scholes, O'Shea, Rooney


Wigan Athletic: Al Habsi, Gohouri, S.Caldwell, Alcaraz, Figueroa, Stam, Diame, Thomas, Gomez, N'Zogbia, Rodallega

Cserék: Pollitt, Di Santo, Watson, Boselli, Moses, McArthur, McManaman


A mérkõzés kezdetétõl fogva kezébe vette az irányítást a hazai csapat, hatalmas fölénye volt a labdabirtoklásban, azonban ez a fölény csupán arra volt jó, hogy a Wigant ne engedjék veszélyeztetni.

Ettõl függetlenül 1-2 kisebb helyzetet sikerült a Laticsnek összehozni, de legtöbbször támadásaik annyiból álltak, hogy a védõk felívelték Rodallegának a labdát, hátha sikerül neki megtartania azt.

A Vörös Ördögök mezõnyfölényüket nem voltak képesek gólokra váltani, néhány pontrúgáson kívül semmi veszélyt nem jelentettek Al Habsi kapujára.

11. percben Nani próbálkozott 22 méterrõl, lövése a jobb alsó sarok felé szállt, de a kapus ki tudta tolni szögletre a lövést. Ez volt a hazaiak legnagyobb helyzete, egészen a 45. percig. Ekkor Park gondolt úgy, hogy jobbról beível az ellenfél kapuja elé, ívelése jól is sikerült és a hosszú oldalon érkezõ Evrát találta meg, aki remek fejessel szerezte meg a vezetést. Nagyon megérdemelte már a hátvéd ezt a gólt, 1-0 a Unitednek!!

 

 



Legjobbkor, szünet elõtt esett a gól, így elõnnyel mehettek a Vörös Ördögök pihenõre. A második félidõben a Wigan megpróbálta többet tartani a labdát, de a egyik csapat játéka sem volt nagy veszéllyel az ellenfele kapujára.

A két tizenhatos között folyt a játék, mindkét középpályán rengeteg hibával és pontatlan passzokkal.

Tíz perccel a félidõ megkezdése után Sir Alex Ferguson kettõs cserére szánta el magát, Park helyett Scholes léphetett pályára, valamint Machedat az a Wayne Rooney váltotta, aki idén eddig szinte csak botrányairól volt híres. Több, mint egy hónap után tért vissza ismét a pályára, de az Old Trafford közönsége is megosztott volt és taps mellett füttyszóval is értékelték a támadó utóbbi hetekben tett lépéseit.

 

 



A két változtatással sem sikerült nagyobb nyomást gyakorolni a Latics csapatára, de ezután olyan történt a pályán, ami nem sûrûn.

Az 59. percben Alcaraz csúszott a labdáért, de Fletchert találta el, amiért sárga lapot kapott a védõ. Mivel már volt egy sárga lapja, így tíz emberre fogyatkozott a vendég csapat.

Két perccel késõbb pedig a tíz emberrel játszó Wigan kilenc emberre fogyatkozott. Rodallega ugrott nyújtott lábbal a labda felé, Rafaelt találta el, ezért a belépõért pedig azonnal piros lapot kapott Atkinson játékvezetõtõl.

Kettõs emberelõnyben játszó Unitedtõl azonban a hátralévõ fél órában többet vártak el sokan, talán nem is véletlenül. De a hazaiak helyzeteket sem igazán alakítottak ki továbbra sem.

Sir Alex az emberelõnyre lépve Carrick helyett beküldte Hernandezt a pályára, hogy immár két támadóval próbálják eldönteni a mérkõzést.

A 77. percben végre össze is jött a második gól. Rafael ívelt be remekül jobb szélrõl, labdájára Javier Hernandez érkezett pontosan és egy nagyon szép mozdulattal fejelt 6 méterrõl a kapu bal alsó sarkába, 2-0 a Unitednek.

Ez a gól kellett ahhoz, hogy a Manchester felpörögjön. Az utolsó tíz percre emeltek a fokozaton a hazaiak és próbáltak gólokat szerezni, de igazán komoly helyzetet ezután sem sikerült összehozniuk. Jobbról Rafael próbálkozott beadásokkal zavart kelteni a Wigan védõk között, hátha megtalál egy csapattársat a kapu elõtt, de egyzser Rooney fejesét Al Habsi a felsõ léc fölé tudta tolni, máskor pedig a beadásról Nani és ChiCharito is lekésett.

Maradt a 2-0, ezzel a gyõzelemmel a United pontban utolérte a vezetõ Chelsea csapatát és leelõzte az Arsenalt, ugyanis mindkét vetélytárs kikapott.



Manchester United 2 - 0 Wigan Athletic
Old Trafford, 74181 nézõ

Vezette: Martin Atkinson


Manchester United: Van der Sar, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra, Nani, Fletcher, Carrick(Hernandez 64.), Park(Scholes 56.), Obertan, Macheda(Rooney 56.)

Nem használt cserék: Kuszczak, Evans, Giggs, O'Shea


Wigan Athletic: Al Habsi, Gohouri, S.Caldwell, Alcaraz, Figueroa, Stam(McArthur 80.), Diame, Thomas, Gomez(Moses 58.), N'Zogbia(Di Santo 80.), Rodallega

Nem használt cserék: Pollitt, Watson, Boselli, McManaman

Gólszerzõk: Evra 45., Hernandez 77.

Sárga lap: Alcaraz, Diame

Piros lap: Alcaraz, Rodallega

Mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics szerint: Evra
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!