Evra: Több gólt kellene szereznem

Patrice Evra megfogadta: ezentúl többször fog feliratkozni a góllövõ listára, miután megtörte 3,5 éves gólcsendjét.


A francia játékos az utolsó gólját 2007 áprilisában, a Roma elleni emlékezetes 7-1 alkalmával szerezte az Old Traffordon. Egy védõ számára ez nem számít különösebben hosszú idõszaknak, de figyelembe véve Evra támadó mentalitását és felfutásait úgy érzi, az õ esetében ez mégis hosszú idõ.
 

„Azt hiszem, még a fiam sem született meg, mikor utoljára betaláltam a United színeiben.” – mondta viccelve Evra a MUTV-nek.
 

„Több mint 3 év telt el az utolsó gólom óta, és ez zavar, mert a játékstílusom alapján gyakrabban kéne gólt szereznem. Láthatta mindenki, mennyire felszabadultam miután betaláltam. Habár elsõsorban a védekezés a feladatom, tudom, hogy megvannak a képességeim ahhoz, hogy gólokat szerezzek.”
 

 

Evra megköszönte jóbarátjának, Park Ji-Sungnak a 45. percben adott gólpasszt, amelybõl 3. gólját érte el, mióta a klubnál van.
 

„Egy remek beadás volt a legjobb barátomtól, Park Ji-Sungtól, szóval azt hiszem, Karácsonykor valami nagy ajándékkal lepem meg, talán egy kocsival!” – tette hozzá nevetve.
 

„Régóta vártam erre a gólra, szóval most nagyon boldog vagyok, köszi Ji!”
 

„Volt még egy lehetõségem a második félidõben, de ha azt berúgom, le kellett volna fújni az egész bajnokságot itt és most, szóval ezért hagytam inkább ki. A viccet félretéve, kissé elégedetlen vagyok magammal, nagy helyzet volt, illett volna betalálnom. Remélem, ezentúl eredményesebb leszek, nem akarok újabb 3 évet várni a következõ gólomig.”
 

„Örülök a saját teljesítményemnek, de az a legfontosabb, hogy nyertünk.”
 

Evra gólja kritikus idõszakban jött, nem csak azért, mert a félidõ végén talált be, hanem azért is, mert egy frusztráló 45 percen segítette át a Unitedet.
 

„Nagyon kellemetlen volt számunkra az elsõ félidõ, nem volt területünk megjátszani egymást. A Fõnök azt mondta a félidõben, nem is érti, miért játszunk így, úgy nézünk ki kívülrõl, mint ha mindenki csak botladozna a pályán, szóval a jókor jött a gól.”

 


 

A Unitednek sokkal több gólszerzési lehetõsége volt a meccsen, mint amennyit kihasznált, és nem csak azután, hogy a Wigan 9 emberre fogyatkozott az utolsó 15 percre. Azonban mindenképpen a Manchester United a forduló nagy nyertese a Chelsea és az Arsenal veresége miatt, és ez nagyon ösztönzõleg hathat a Vörös Ördögökre az elkövetkezendõ hetekben.
 

„Emlékszem, azt mondtam a meccs elõtt, hogy ha megverjük a Wigant és a Blackburnt is, akkor a táblázat élére ugrunk, és ebben még mindig biztos vagyok.” – tette hozzá Evra.
 

„Úgy gondolom, sokkal több van a csapatban, mint amennyit most kiadtunk. Még mindig az élmezõnyben vagyunk, de a Blackburn ellen az elsõ percektõl jól kell játszanunk, nem csak a meccs vége felé. Sok helyzetünk volt az utolsó 20 percben, de sorra kimaradtak. Mi a Manchester United vagyunk, sokkal támadóbbnak kellene lennünk, több gólt kellene szereznünk, és úgy játszanunk, ahogy a Manchester United mindig istette.”
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!