Hatvan milliót költhet Moyes

A Manchester United tulajdonosa, a Glazer család kész arra, hogy hatvan millió fontot adjon David Moyes-nak annak érdekében, hogy Sir Alex Ferguson utódja saját személyisége szerint formálja a csapatot.


Moyes hamarosan visszatér családi nyaralásából és érthetõ, hogy azt követõen azonnal elkezd az átigazolásokkal foglalkozni, hogy a három héten át tartó, Ausztráliát és a Távol-Keletet érintõ nyári túrára már lerendezze a dolgokat.

Az új menedzser várhatóan legalább három új igazolással számol, és már rengeteg nevet megemlítettek, mint az Evertonból Leighton Baines-t, a Barcelona középpályásait, Cesc Fabregast és Thiago Alcantarát, vagy épp a Borussia Dortmund csatárát, Robert Lewandowskit, bár az Everton középpályásáért, Marouane Fellainiért csökkent az érdeklõdés a klub részérõl azok után, hogy a játékosnak 23 millió fontos kivásárlási ára van. A Unitedet szintén szóba hozták Gareth Bale-lel is, mint esetleges vevõ, ha a Tottenham hajlandó eladni a walesit.

Nem valószínû, hogy Cristiano Ronaldóért, a klub korábbi csillagáért kiadna horribilis összegeket a manchesteri egyesület, bár továbbra is figyelik a portugál helyzetét a Real Madridnál. A 2009-ben, éppen Ronaldóért kapott 80 millió fontos összeg, valamint az utóbbi évek néhány szolíd költekezése is része annak, miért is költekezhet most a United.

Nani és Anderson, valamint a francia Patrice Evra esetleges távozása tovább növelheti az átigazolásokra fordítható pénzösszeget, bár az elkülönített 60 millió font így is több, mint amit Ferguson kapott a 26 év során bármikor.

Tavaly nyáron Sir Alex meggyõzte Glazeréket, hogy egyezzenek bele Robin van Persie 24 millió fontos árába, valamint Shinji Kagawa 17 milliós átigazolásába, sõt közel volt ahhoz is, hogy 30 millió fontért megszerezze Lucas Mourát, ám a Paris St-Germain végül beelõzte a Vörös Ördögöket. Úgy vélik, ez a 30 millió font átgördült erre a nyárra és felhasználható.

 


Van Persie és Kagawa is kulcsfigura volt a United legutóbbi szezonjának sikerében, amikor a klub történelmének huszadik bajnoki címét szállította a csapat, a Glazer család látja azt, hogy költekezniük kell, különösen annak tudatában, hogy a legfõbb vetélytársak, a Manchester City, a Chelsea és az Arsenal is sokat költhet a nyáron.

Wilfried Zaha - a januárban 12 millió fontért érkezett játékos, aki az elõzõ szezon második felére visszatért kölcsönben a Crystal Palace-hoz - érkezése nem befolyásolja a hatvan millió fontos keretet.

Bár a United még mindig 370 milliós adóságban van, a klub felgyorsult kereskedelmi növekesése miatt a tulajdonosok kényelmesen kezelni tudják a hitelek kamatait. A pénzügyi helyzetet szintén fenntartotta a világrekordnak számító, a Chevrolet-vel kötött évi 53 millió fontos fõszponzori megállapodás - mely 2014 nyarától él - és a 180 millió fontos együttmûködés az Aonnal, mely a carringtoni edzõközpont névhasználatát is tartalmazza. A Unitednél arra számítanak, hogy az elkövetkezendõ fél év során a Nike és a klub között megállapodás születhet az új együttmûködésrõl is, mely 600 millió font körüli összeget jelenthet.

 


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!