Giggs: Túlfizetett sztárok veszélyeztetik az utánpótlást

A Manchester United veteránja, Ryan Giggs szerint a Premier League-ben a "túlfizetett" sztárok miatt a fiatal generációknak esélyük sem lesz az õ korosztályának számait megdönteni.


A 36 éves élõ legenda továbbra sem tervezi, hogy búcsút intene az Old Traffordnak és abban reménykedik, hogy a klub legsikeresebb korszakát folytatva idén is sikeresek lesznek, annak ellenére, hogy egyébként már szinte mindent megnyert a Manchester Uniteddel.

 

Az egykori walesi válogatott szélsõnek 23 különbözõ aranyérme van ez idõ alatt, neve pedig összeforrt a sikerkovács Sir Alex Ferguson fémjelezte korszakkal.

 

Bár mint tudjuk, a kor nem erény, csak egy változó állapot, azért az ifjú tehetségeknek tudna okos dolgokat mesélni mindenki Giggsyje, aki szerint a mai fiatalság legnagyobb problémája az, hogy már ideje korán nagy mennyiségû pénz áll rendelkezésre, ez pedig rossz útra viszi õket még azelõtt, hogy bizonyították volna képességeiket.

 

"Számos játékos manapság, még azelõtt rengeteg pénzt kap, hogy stabil játékossá válna csapatában" - mondta Giggs a Daily Star-nak.

 

"Természetesen nekem se voltak megélhetési gondjaim akkortájt, ettõl nem kell senkinek se félnie. De én folyamatosan a felnõtt csapatban játszottam és heti 30 fontot kaptam. Pályára lépéseim után kaptam a béremet."

 

"A következõ szerzõdésemben ugyanez az összeg már 200 fontra ugrott egyéb térítések mellett, majd ahogy idõsebb lettem már állandó szerzõdésem volt. Én így nõttem fel."

 

"Most, még mielõtt bármirõl is meggyõztél volna bárkit is, már kapsz egy négy-öt éves szerzõdést a kezedbe, és nagyon úgy tûnik, hogy a futball visszafordíthatatlanul ebbe az irányba indult el."

 

"Néhány játékos képes az ezzel járó nyomást kezelni, valakik meg nem. A klub alkalmazottja vagyok történelmének legsikeresebb idõszakában és nem ma kezdtem az itteni pályafutásomat. Ezt nehéz überelni."

 

"Nem mondom, hogy a mostani tendencia nem fog megváltozni, de nagyon nehéz lesz."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!