Rooney-Carrol kettõst tervez Capello

Az angolok szövetségi kapitánya szerint ideális páros lehet a válogatottban a fiatal duó és már alig várja, hogy együtt szerepeltethesse õket.


 

A Newcastle fiatal támadója, aki 8 találatával vezeti a Premier League góllövõlistáját a franciák elleni barátságos mérkõzésen debütált a válogatottban. Rooney azonban hosszan elhúzódó sérülése miatt ezúttal pihenõt kapott a talján mestertõl, igaz a csatár a hétvégi Wigan elleni bajnokin csereként már szóhoz jutott. Capello bízik benne, hogy a két játékos mihamarabb együtt szerepelhet.

 

„Nagyon jó kombináció lenne kettõjüké. Carrol amellett, hogy jó a levegõben összjátékban is hasznos. Jól hozza játékba a társakat, földön sem jön zavarba és mindig keresi a gólszerzés lehetõségét.”

 

 

 

 

„Amikor az Arsenal ellen láttam játszani (mely meccsen gyõztes gólt szerzett), meglepett. Ezen a héten pedig megerõsítette amit láttam.”

 

Carrol magánélete legalább annyira sokat szerepelt azonban a címlapokon, mint korábban Rooneyé. Ha igazán nagy karriert akar befutni, a viselkedésén mindenképpen változtatni kell. Ütötte már meg csapattársát, de barátnõjével való afférja miatt is állt már bíróság elõtt.

 

„Beszéltem vele, elmondtam hogy minden percben figyeli a sajtó, éppen ezért nagyon oda kell figyelnie minden kijelentésére és cselekedetére” - folytatta Capello.

 

„Vigyáznia kell magára, ha iszik akkor is fontos, hogy megõrizze kontrollját és normális társaságban legyen. Nem mindegy milyen kép alakul ki róla az újságírók és a szurkolók fejében.”

 

Rooneyra áttérve Capello elmondta, a csatárnak tulajdonképpen most kezdõdik a szezon, mostantól rendszeresen játszhat és elindulhat legjobb formája felé.

 

„Mindenki tudja, hogy az egyik legjobb játékos a világon, ha jó formában van. Az ilyen játékosok jelentik a különbséget. Lehetett látni például a franciákon is, hogy Karim Benzema nélkül egy teljesen másik csapat voltak. Vannak játékosok, akik pótolhatatlanok.”

 

„tudjuk, hogy Rooneynak fittnek kell lennie. Ahhoz hogy ezt a szintet hozni tudja nagyon jó fizikai állapotban kell lennie, legalább 100%-osban. Ezért fontos a rendszeres játék a Unitedben.”

 

Capello azt is jó döntésnek tartotta, hogy Franciaországot választotta ellenfélnek, mert szerinte barátságos meccseken is csak így lehet fejlõdni.

 

„Ha jól kezdünk a Wembley-ben, akkor bíznak bennünk a szurkolók és mögénk állnak. Ilyenkor minden egyszerûbb. Ha csak közepesen, akkor egyre nõ a nyomás és az önbizalom is kevesebb.”

 

„Ezért nagyon fontos, hogy ezek a fiatal játékosok ilyenkor komoly ellenfelek ellen játszanak, ne gyengébb csapatok ellen.”

 

„Ez a mi választásunk. Ha nyerni akarunk, választhatunk gyengébb ellenfelet, de ha fejlõdni akarunk és javítani a hibákon, akkor erõs ellenfeleket kell választani.”

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!