Daehli a Moldénál folytatja

A Manchester United egyik legígéretesebb fiatalja, Mats Daehli elhagyta a klubot, hogy a Molde csapatához csatlakozzon.


A 18 esztendõs középpályás meg nem nevezett összeg ellenében - bár a találgatások 1,5 millió fontról szólnak - távozott az Old Traffordról és két évre aláírt az egykoron Manchesterben játszó Ole Gunnar Solskjaer csapatához. Várhatóan a Vörös Ördögök visszavásárlási záradékot is írtak a szerzõdésbe.

"Két és fél éve beszélgettünk, amikor döntenie kellett, maradjon vagy menjen. Akkor azt tanácsoltam neki, írjon alá a Unitedhez" - mondta Solskjaer. "De azt is mondtam, hogy mindig visszatérhet Norvégiába a Moldéhoz. Két nagyszerû szezonja volt ott és rengeteget tanult a Unitednél."

"Azért van itt, hogy fejlõdjön. Nincs nyomás rajta, hogy jöjjön és azonnal bekapcsolódjon a szezonba. Majd lépésrõl-lépésre tesszük ezt."

 


Azonban Daehli eltökélt, hogy akár azonnal hatással legyen új csapatára és az elsõ csapat rendelkezésére álljon.

"Nagyon boldog és büszke vagyok. Egy folyamat volt ez, de nagyon jó megoldás számomra mindez. Holnap elkezdem az edzéseket és megpróbálom megmutatni, hogy megérdemlem a játékot."

Daehli 2010 óta volt a United tagja, 17. születésnapján profi szerzõdést írhatott alá a Vörös Ördögöknél. A 2011/12-es szezon végén a United akadémiai edzõi õt választották meg a legjobbnak, elnyerve ezzel a Jimmy Murphy Év játékosa díjat.

 


Daily Mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!