Park gólszerzésben is villogna

Park Ji-sung nyíltan kritizálta saját szezoneleji teljesítményét, de kijelentette, hogy formába fog lendülni - és igaza lett. Az elmúlt hónapban kulcsszereplõje volt a Unitednek, ráadásul mérkõzést eldöntõ találatot is jegyez már.


Nem voltál elégedett a szezonkezdeteddel. Mi változott?

Egyáltalán nem voltam megelégedve a saját teljesítményemmel. Nem éreztem magamat mentálisan a topon. Aztán visszatértem Dél-Koreába egy válogatott meccsre, és bár egyáltalán nem játszottam jól, a szurkolók mérhetetlen támogatásukról biztosítottak. A barátaim és a családom is bíztatott engem, és azt mondták, minden jóra fordul, amikor visszatérek Manchesterbe. Mostanra tényleg sokkal jobban érzem magam, és boldog vagyok, hogy végre elkezdtem úgy játszani, ahogy igazán tudok. Jól alakulnak a dolgaim.

 

Amikor nem ment a játék, hogyan maradtál bizakodó?

Fontos, hogy a dolgok pozitív oldalát nézd ilyenkor. Nem szabad már a múltbeli meccseken keseregni, és azon rágódni magadban, hogy rosszul játszottál, vagy hogy játszhattál volna jobban is - csakis a jövõre szabad koncentrálni és azon kell dolgoznod, hogy jobb legyél, mint korábban.

 

Ebben a szezonban már négy gólt szereztél. Mennyivel lennél elégedett?

Ha sikerülne 10 gólt szereznem, azzal elégedett lennék, úgyhogy az lesz a célom, hogy a mostani négyhez még annyit tudják hozzátenni, hogy elérjem. Egyébként semmit sem csinálok másként, hogy többször kerülök gólhelyzetbe; a menedzser nem mondott mást, mint hogy élvezzem a játékot. Ez nyugodtá tett a pályán, és ezáltal több lehetõségem adódik.

 

 

Fontos, hogy idén a középpályások is kivegyék a részüket a gólszerzésbõl?

Igen, mert a középpályásoknak több a feladata annál, mint hogy kiszolgálják a csatárokat, és esetenként levegyék a terhet a vállukról. Ha van egy játékosod, akinek a vállára egyedül nehezkedik a góllövés terhe, az nagyon nehéz helyzetbe sodorhatja a csapatot, ha esetleg ez a bizonyos játékos megsérül. Ezzel minden középpályásnak a csapatnál tisztában kell lennie, és ezen dolgoznunk kell - beleértve engem is.

 

Mostanra már öt éve mondhatod magad United játékosnak. Úgy érzed magad, mint a csapat egyik tapasztalat játékosa?

Mondhatjuk. Már egy ideje a klubnál játszom, és egyre idõsebb vagyok! Úgyhogy igen, úgy érzem magam, mint a csapat egyik legtapasztaltabb játékosa - a Ligakupában a Wolves ellen egy-két hete én voltam az egyike azon két-három játékosnak, aki ezt elmondhatta magáról a csapatból.

 

Milyen tanáccsal tudnál szolgálni a fiatalabb játékosoknak?

A fiatal játékosok itt nem fognak minden mérkõzésen lehetõséghez jutni - ki kell várniuk a lehetõségüket, hogy amikor eljön, megmutathassák mire képesek. Ez nehéz lehet, mivel õk szeretnének minden mérkõzésen játszani. De a Unitednél szükség van a türelemre, mert a rotációs játékospolitika a klub szerves része. Ezt a saját bõrömön tapasztalatam meg. Ez segít abban, hogy minden játékos megfelelõ hozzáállással kezelje a helyzetet, profihoz méltó módon dolgozza fel a döntéseket, és amikor kell, akkor megfelelõen tudjon teljesíteni a csapat érdekében.

 

Önbizalmat meríthetnek a játékosok abból, hogy a csapat a szezon kezdete óta veretlen?

Nem gondolunk arra, hogy még nem kaptunk ki ebben a szezonban; csak az lebeg a szemünk elõtt, hogy gyõzzünk - ez a legfontosabb. Eddig rengeteg döntetlent értünk el, ami egy picit csalódottá tett minket - ugyanis olyan mérkõzéseken született ilyen eredményt, ahol jobbak voltunk, és nyernünk kellett volna. De mostanra egyre több játékosunk kezd visszatérni sérülését vagy betegségét követõen, és ha a csapat teljessé válik, akkor minden biztos lehet benne, hogy gyõzelmi sorozatba kezdünk.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!