Yokohama F-Marinos 3-2 Manchester United

Alacsony színvonalú találkozón a gyengén játszó United 3-2-es vereséget szenvedett.


David de Gea talán nem gondolta, hogy a felkészülési szezon elsõ olyan találkozóján, melyen pályára lép, már a 20. másodpercben hatalmasat kell menteni, pedig így történt, szerencsétlenségére a kivédett labdát Fabio nem tudta tisztázni a kapu elõl, ami Marquinhos-hoz került, a csatár pedig közelrõl a kapuba lõtt. Máris a hazaiak vezettek.


A gól elõtti szituáció Patrice Evra labdaeladása után alakult ki és a francia nem utoljára hibázott a találkozó elején. Pat régen nem látott pontatlan, bizonytalan játékot produkált, könnyedén mentek el mellette folymatosan, miközben a visszazárásaival, helyezkedéseivel is problémák adódtak. De a 10. percben végre jó megoldást is láthattunk tõle, ugyanis Anderson hosszú passzát remekül tekerte középre, azonban a védõk tisztázni tudtak Robin van Persie elõl, de csak röviden, a játékszer így éppen Adnan Januzaj elé került, aki egybõl tüzelt, de nem talált kaput.

Az elsõ 15 perc végéhez közeledve de Gea köszönhette meg Januzajnak, hogy a gólvonalról tisztázott fejjel egy szögletet a fiatal, majd a kapus nagyot védett lábbal egy közeli lövést blokkolva.

Kezdett éledezni Moyes csapata és a 19. percben ki is egyenlített. Wilfried Zaha tört elõre, majd a tizenhatoson belülre érve megpróbálta átjátszani a labdát van Persie-hez, de egy védõ mentett a holland elõl, azonban érkezett Jesse Lingard és közelrõl bekotorta az egyenlítõ találatot. Már harmadik gólját szerezte a fiatal szélsõ a felkészülésen.

 


De Gea könnyedén hárított egy távoli lövést, majd az ellenfél térfelének bal felérõl végzett el szabadrúgást Januzaj. A kapu elé ívelt labdára rosszul jött ki a kapus, ami megzavarhatta Masakazut, a játékos ugyanis rossz labdaátvétellel saját kapujába talált, ezzel már a Vörös Ördögök vezettek.

Januzaj is gólt szeretett volna lõni, 20 méterrõl próbálkozott, de a bal alsóba tartó löketét szögletre tolta a hazai hálóõr.

A szünet elõtt még van Persie szabadrúgását fejelte kapu mellé Jonny Evans, ezt követõen sok érdemleges már nem történt, az esõs, ám forró idõjárásban mehettek hûsölni a játékosok, nem mintha nagyon kifutották volna magukat.

David Moyes a második félidõre cserélt, lehozta Lingardot és van Persie-t, helyükre Ashley Young és Danny Welbeck állt be.

Young máris egy remek szabadrúgással mutatkozott be, beívelését Welbeck a hosszún visszafejelte, majd Zaha az alapvonal közelébõl a tizenegyespont környékén álló Evans-hez gurított, a védõ azonban kapu fölé durrantott.

A 49. percben ismét aludt a United. Egy jobboldali szögletre indult ki de Gea, de megtorpant, a Tom Cleverley-re maradt hatalmas védõ, Fabio - nem a mi Fabiónk - pedig könnyedén bólintott a hálóba, 2-2.

Két perccel késõbb Young kiváló labdával hozta helyzetbe Welbecket, aki azonban hosszan szöktette magát és a kapus tisztázni tudott elõle.

Egy óra telt el a mérkõzésbõl, amikor David Moyes megmentette a szurkolókat. Igen, megmentette, mert a helyi rendezõ az eltelt 60 perc során "csak" 43-szor mutatta Shinji Kagawát, aki a padon ült, vagy épp elment melegíteni, miközben folyt a találkozó.

Hat perce volt pályán a japán, amikor Youngtól kapott remek átadást, lövése azonban nagyon gyengére sikeredett.

Kezdett még laposabbá válni a találkozó, semmi elképzelést nem lehetett felfedezni a csapatok játékában, a manchesteriek ráadásul rengeteg hibát is vétettek, miközben az egész találkozó során átjáróház volt a középpályájuk.

Három perc volt a rendes játékidõbõl, amikor Evra és Phil Jones sem tudta, labdarúgó mérkõzésen van-e vagy körhintában ül, úgy megetette õket a hazaiak szélsõje, aki a csereként beálló Fujitához gurított, Fujita pedig a kapuba lõtt, beállítva a végeredményt.

Gyenge mérkõzésen rengeteg hibával játszott a csapat és csak remélni lehet, hogy a három nap múlva esedékes, újabb japán csapat elleni mérkõzésen nem mutatja a rendezõ ennyiszer Kagawát, mert neki köszönhetõen az amúgy sem igazán élvezhetõ összecsapás egyenesen kínszenvedéssé vált.



 

Felkészülési mérkõzés 

Yokohama F-Marinos 3-2 Manchester United

Nissan Stadium

 

United: de Gea - Fabio, Jones, Evans(Smalling 67.), Evra - Zaha(Giggs 78.), Anderson, Cleverley, Lingard(Young 46.) - Januzaj(Kagawa 61.) - van Persie(Welbeck 46.)

 

Gólszerzõ: Marquinhos 1', Fabio 49', Fujita 87' illetve Lingard 19', Masakazu 31'(öngól)

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!