Cerezo Osaka 2-2 Manchester United

Az utolsó pillanatban mentette döntetlenre az eredményt a Manchester United.


Remekül indulhatott volna a találkozó, miután Robin van Persie már az elsõ percben helyzetbe került, de a hazai kapus nagyot mentett a holland lövését követõen.

Nem sokkal késõbb Anders Lindegaardot tesztelték 20 méterrõl, de a kapus magabiztosan hárított.

Van Persie ismét helyzetbe került, ezúttal Shinji Kagawától kapott nagyszerû labdát, de nem tudta átemelni a kirobbanó kapus felett a játékszert.

Alig telt el az elsõ 15 perc, Lindegaardot kétszer is védésre késztették a japánok. Elõbb a jobb alsó sarok elõl kellett mentenie nagyot, majd egy szöglet utáni fejest hárított a dán.

A 22. percben jártunk, amikor csodaszép támadás végén van Persie jobbról érkezõ passzát Phil Jones 11 méterrõl fejelte kapu fölé.

Rövid ivószünet után Kenyu tekert 18 méterrõl a United kapuja mellé, majd Edno fejesét hárította Lindegaard.

A 34. percben a nagy melegben jött a hidegzuhany. Chris Smalling utolsó emberként belerúgta emberébe a labdát, amibõl megindult két oszakai, és végül Sugimoto a bal alsóba gurított 14 méterrõl, 1-0 a hazaiaknak.

Öt perccel késõbb Danny Welbeck, van Persie és Kagawa zseniális játéka után a fiatal angol csatár lõtt 16 méterrõl kapufát, majd a kipattanót Ashley Young tette Kagawához, aki 8 méterrõl csúnyán kapu fölé bombázott. Pillanatokkal késõbb Young lövését blokkolta egy védõ, majd Alex Büttner partdobása és Kagawa sarkazása után Ryan Giggs nézte ki a hosszút, de a kapus nagyot nyújtózkodva védeni tudta a tekerést.

Az utolsó pillanatokban Welbeck és Young összjátéka után elõbbi lõtt centikkel mellé, szünetre maradt a hazai vezetés.

Fordulás után David Moyes Andersonnal próbált stabilitást vinni a középpályára és lehozta Jonest.

Többet volt a labda a Vörös Ördögöknél, ám komoly helyzetig nem jutottak el, míg az 52. percben aztán egy Young elleni szabálytalanság tizenegyest ért, amit Kagawa borzalmasan lõtt el és hárítani tudott a portás.

 


Ám ami könnyû helyrõl nem megy, az megy nehezebb helyzetbõl és két perccel késõbb Giggs passzát Shinji egy védõ és a kapus lába között gurította a hálóba, kiegyenlítve az eredményt.

Egy órája ment a találkozó, ekkor a csereként pályára lépõ Wilfried Zaha kavargatott a büntetõterületen belül, majd próbálkozása nem sokkal ment el a kapu elõtt.

A 63. percben a 18 éves Minamino talán élete gólját szerezte, amikor 20 méterrõl kipókhálózta a hosszú felsõt. Lindegaard nyújtózott, de védhetetlen löket volt, 2-1.

Öt perc múlva azonban a dán kapus hasonló lövést mentett, ekkor sem volt a védelem a helyzet magaslatán.

A meccs utolsó 15-20 percére négy játékost is lecserélt Moyes, ám egy Jesse Lingard lövésen kívül nem sok minden történt a pályán.

Egészen a 93. percig, amikor is Adnan Januzaj kiválóan ugratta ki Andersont, aki nagyszerûen látta, hogy Zaha üresen érkezik, így szélrõl kihagyhatatlan helyzetbe hozta játékostársát, aki beállította a 2-2-es végeredményt.


Felkészülési mérkõzés
Cerezo Osaka 2-2 Manchester United
Nagai Stadium, 44800 nézõ

United: Lindegaard - Rafael(Fabio 78.), Ferdinand, Smalling, Büttner(Evra 78.) - Young(Lingard 78.), Jones(Anderson 46.), Giggs(Cleverley 78.), Kagawa(Zaha 57.) - Welbeck, van Persie(Januzaj 69.)


Gólszerzõ: Sugimoto 34', Minamino 63' illetve Kagawa 54', Zaha 93'


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!