Kitchee FC 2-5 Manchester United

Rossz szóviccel élve a Kitchee FC kicsi falat volt a Manchester United számára.


Sokat javult a pálya talaja, szerencsére nem esett ma Hongkongban és bár így is nagyon messze volt a talaj állapota a tökéletestõl, legalább sártenger nem nehezítette a játékosok dolgát.

Jól kezdtek a hazaiak, két szögletet is kiharcoltak, bár ezek semmi veszélyt nem jelentettek Ben Amos kapujára.

A második percben jártunk, amikor Wilfried Zaha robogott el a jobb szélen, okosan a második hullámban érkezõ Anderson elé tálalt, aki 18 méterrõl lövésre szánta el magát, de próbálkozását blokkolták a védõk.

Zaha kiegészülve Fabióval nagyon élt a jobb szélen, míg Ashley Young is ígéretesen mozgott a túloldalon - bár sûrûn megtalálható volt a pálya középsõ részén is.

A 15. percben Evra passza után ismét Anderson próbálkozott, de ballábas lövése fél méterrel elkerülte a bal kapufát.

Egy perccel késõbb megszületett a vezetõ gól. A középpályán Michael Carrick csodás labdával indította Youngot, aki kissé kisodródott helyrõl eleresztett egy löketet, ami a kapufáról éppen Danny Welbeck elé pattant, a csatár pedig azonnal a bal alsóba gurított, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

Nem állt le a United, olyan 10 perc következett, ami végén már három góllal vezetett David Moyes csapata. A gólokon kívül helyzetek is voltak, Zaha lõtt kétszer csúnyán fölé, elõszõr 18 méterrõl - Fabio üresen kérte a szélen - majd kilencrõl sem tudott betalálni jó megmozdulások után.

Patrice Evra beadása után Young is lõhetett volna egy gólt 6 méterrõl, de próbálkozásába nagyszerûen lépett bele egy védõ.

A 22. percben járt a találkozó, amikor Tom Cleverley jobbról középre tekert, Chris Smalling pedig 11 méterrõl csodálatos fejessel duplázta meg a manchesteri elõnyt. Négy perc múlva Zaha két ember között remek passzal találta meg Fabiót, aki kilõtte a hosszú alsót, máris 3-0 volt az elõny.

Az elsõ 30 perc végén Welbeck és Smalling is közel járt az újabb gólhoz, de elõbbi lövését a kapus védte, míg utóbbi fejese a kapu fölött hagyta el a játékteret.

A Kitchee játékosai olykor ígéretes támadásokat vezettek, de néhány passz után ezek elhaltak, még mielõtt komolyabb veszélyt jelenthettek volna Amos kapujára.

A félidõ hátralévõ részében jól járatta a játékszert a vendégcsapat, de újabb gólt már nem sikerült elérniük.

Fordulás után cserére szánta el magát Moyes és lehozta a Young, Welbeck, Evra triót, helyükre Jesse Lingard, Adnan Januzaj és Alexander Büttner került. Ez a három srác úgy állt be a meccsbe, mint akik évek óta a United elsõ csapatát erõsítik. Nem volt olyan támadás, amiben nem lettek volna benne, így volt ez a 49. percben is, amikor Büttner pontos beadását Januzaj 7 méterrõl bólintotta a kapuba, máris 4-0-ra módosítva az állást.

Aztán a semmibõl talált egy gólt a hazai csapat, Lam Ka Vei 20 méterrõl kiszedte a jobb felsõbõl a pókot, hatalmas góllal szépítve.

Januzaj és Lingard percei következtek, a két utánpótlás (talán már nem is azok) játékos nagyon élt, elõbb a belga lövését hárította a kapus, majd Lingard lõtt kapu fölé, majd a két fiatal ismét helyzetet alakított ki, Jesse passza után Adnan lõtt, de a bal alsóba tartó labdát kitolta a hálóõr oldalra.

A 64. percben az elllenfél térfelének bal oldalán szerzett labdát Januzaj, majd betörve a tizenhatoson Andersonhoz passzolt, a brazil azonban a bal felsõ sarok fölé tekert.

Négy perc múlva ismét a semmibõl talált gólt a Kitchee, Alex cselezte ki Alexet (Büttnert) a kapu elõtt, majd kilõtte a hosszú alsót, miközben Amos majd felrobbant a dühtõl.

Kicsit alábbhagyott a meccs irama, miközben újabb cserék voltak mindkét oldalon. A Unitednél Fabiót Rafael, míg Carricket Phil Jones váltotta.

Tíz perc volt hátra, amikor Anderson Lingardnak lõtt elõre egy labdát. A szélsõ kapu felé indult meg, majd úgy gondolta, 19-rõl elvállalja és csodás gólt csavart a bal felsõbe, 2-5!

Az utolsó percekre Robin van Persie is beállt, a holland Zahát váltotta, de nem igazán tudott már helyzetbe kerülni, bár õ maga egy helyzetet még kialakított, amikor felívelte a labdát egy szöglet miatt elöl ragadt Smallinghoz, a védõ csatárokat megszégyenítõ helyzetfelismeréssel lõtte el a jobb alsó irányába a játékszert - miután remekül levette azt - de sajnos centiket tévedett. Mint ahogy percekkel korábban Matt Lam alapvonalról beívelt labdája utáni fejes sem sokkal kerülte el a manchesteri kaput.

 



Felkészülési mérkõzés
Kitchee FC 2-5 Manchester United
Hong Kong Stadium

United: Amos - Fabio(Rafael 72.), Smalling, M.Keane, Evra(Büttner 46.) - Zaha(van Persie 81.), Carrick(Jones 72.), Anderson, Young(Lingard 46.) - Cleverley - Welbeck(Januzaj 46.)

Gólszerzõ: Lam 53', Alex 68' illetve Welbeck 16', Smalling 22', Fabio 26', Januzaj 49', Lingard 80'
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!