AIK Stockholm 1-1 Manchester United

Jó iramú találkozón Angelo Henriquez találata döntetlent ért a United számára.


Remek stadionban lépett pályára a United, amely jobban is kezdte a találkozót ellenfelénél és már a harmadik percben egy szép támadást építettek a vendégek. Ryan Giggs a félpályáról adott kiváló passzt Naninak a bal szélre, aki a felfutó Patrice Evrát hozta játékba, a francia beadását azonban tisztázni tudták a védõk.

Két perc múlva Nani volt az elõkészítõ, ezúttal jobb oldalon ment el az alapvonalig, majd az üresen érkezõ Wilfried Zahához lõtt, a fiatal angol azonban csúnyán kapu mellé tüzelt.

Hét perc telt el, amikor Evra nem volt a védekezés csúcsán, Bahoui a tizenhatos jobb sarkától lõhetett Pat mellõl, de a hosszú alsót nem találta el, bár nem sokat tévedett.

Az elsõ 15 perc végén egy baloldali szöglet után Jonny Evans bólintott kapu mellé, majd Anders Lindegaard védett, miután Rafael mellett elment Mutumba és lõtt kapura.

Miközben Nani a bal szélen élénken játszott, addig Zaha a másik oldalon nem igazán élt és könnyedén választották el a labdától. Pedig a United erõltette a széljátékot, de a beadásokkal gondok voltak.

A félidõ felénél Giggs ívelt Nanihoz, aki labdaátvétellel máris elõnybe került védõjével szemben, a játékszer van Persie-hez került, a holland lõtt, de Stamatopoulos kapus nagyot védett.

Azonnal dolga akadt a United dán hálóõrének is, Rafael mögül Bahoui ugrott ki, a brazil védõ még próbált tisztázni, de nem sikerült neki, így a támadó már csak Lindegaarddal volt szemben, a kapus azonban lábbal hatamasat hárított.

A 27. percben jártunk, amikor Evra maradt üresen a bal szélen, Robin kiválóan vette észre és játszotta meg, a francia beadására a holland menetrendszerûen érkezett, de közeli lövésénél óriásit védett.

Eközben 10 emberrel játszottak a Vörös Ördögök, hiszen Nani sétált le a pályáról, miután lesérült. Helyére Angelo Henriquez állhatott be, aki igen sokat futva, élénken szerepelt a félidõ során.

Szünet elõtt még két lövése volt a hazaiaknak, de vagy mellé szállt a labda, vagy Lindegaard védett, miközben a United bár többet tartotta a labdát, de komoly helyzetig már nem jutott.

Fordulás után Lindegaard helyett Ben Amos állt a kapuba és hamar fel is avatta õt a hazai csapat, ugyanis 4 perc sem telt el a szünet végétõl, amikor Vidicet forgatta meg Quaison, majd a fiatal játékos 22 méterrõl csodálatosan tekert a bal felsõbe. Úgy tûnik, a United felkészülése arra is jó volt, hogy az ellenfél 1-1 játékosa élete gólját szerezze.

A bekapott gól után magasabb fokozatba kapcsolak a manchesteriek, de újabb sérülés tizedelte õket. Ezúttal Evans nem bírta tovább, minden bizonnyal a combizma húzódott meg. Helyére Chris Smalling érkezett.

Az 54. percben egy baloldali szögletet követõen Vidic fejese a felsõlécrõl pattant vissza, majd nem sokkal késõbb Giggs labdája után Rafael elõl mentett bátran a hazai kapus.

Bõ egy órája ment a találkozó, amikor Giggs kiugratása Henriquezt találta meg, de a kapus ismét bátran vetõdött ki és mentett, majd Henriquez elõretörését csak két védõ közös munkája tudta megállítani.

A 67. percben már nem volt akadály a fiatal chilei elõtt, egy szöglet után Carrick szedte össze labdát, kiválóan ívelt a jobb szélre Zahának, aki talán elsõ jó beadását adta a találkozón, ebbõl gól is lett, ugyanis középen nagyszerûen érkezett Henriquez, aki kötelrõl kapuba pofozott, 1-1.

Húsz perc volt hátra, amikor Carrick elõreívelt labdáját van Persie hanyag mozdulattal tette Angelo elé, aki nyakán két védõvel kapu felé tört, de nem tudta a hálóba gyötörni a játékszert.

Zaha és Giggs helyét az utolsó bõ 10 percre Danny Welbeck és Bebe vette át, a portugál azonnal egy jó beadással indított, Rafael fejesére Anderson csapott le, de nem tudta kapuba kotorni, ahogyan Welbeck és Henriquez sem, végül a nagy kavarodás után mentettek a hazaiak.

Bebe beadását van Persie üresen fejelhette meg, de hat méterrõl pont a kapus kezébe bólintott.

Újabb gól már nem született, egy jó iramú találkozón a felkszülés alatt a legtöbbet ezen a meccsen kellett kihozniuk magukból a Vörös Ördögöknek, ami mindenképp jól jön erõnlét szempontjából, bár a sérülésekért kár.

 

 

Felkészülési mérkõzés

AIK Stockholm 1-1 Manchester  United

Friends Arena, 30012 nézõ

 

United: Lindegaard(Amos 46.) - Rafael, Evans(Smalling 53.), Vidic, Evra - Zaha(Welbeck 77.), Carrick, Anderson, Nani(Henriquez 32.) - Giggs(Bebe 77.) - van Persie

 

Gólszerzõ: Quaison 49' illetve Henriquez 67'

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!