Manchester United 1-3 Sevilla

Nem volt oka az örömre Rio Ferdinandnak, miután a Vörös Ördögök vereséget szenvedtek az Old Traffordon.


A találkozó elõtt minden Rio Ferdinandról szólt, ám a pályán már kevés öröm jutott számára.

Unalmasan indult a találkozó, egy Perotti lövés és néhány vendég szöglet kivételével nem sok dolgot lehetett feljegyezni az elsõ tíz percben.

A 11. percben végre helyzete volt a Unitednek. Adnan Januzaj ugratta ki Angelo Henriquezt, aki azonban a kapusba lõtte a labdát nagy helyzetben.

Hat percet kellett várni az újabb lövésre, ekkor Alex Büttner tüzelt 20 méterrõl, de a kapusnak nem okozott túl nagy problémát a hárítás.

Alig telt el 20 perc, jött egy 5 perces rövidzárlat. A Sevilla kontrákra rendezkedett be, saját tizenhatosa elõterében passzolgattak a vendégek, majd egyszer csak az egész csapat megindult elõre. Az ilyen megoldásból sikerült is gyprsan két gólt szerezniük.

Elõbb Chris Smalling és Rio között ugrott ki Perotti, aki a kifutó David de Gea alatt a kapuba gurított, majd a teljes manchesteri védelembõl bolondot csináltak a spanyolok, minek végén Marin volt üresen a kapu torkában és nem is hibázott, 2-0 a vendégeknek.

Sõt, a 27. percben ismét egy kiváló kontrát láthattunk, minek végén Marin centikkel lõtt a jobb alsó sarok mellé.

Harminc perc telt el, Anderson indult meg még saját térfelérõl, majd Fabio kapta a játékszert, aki a 16-os elõterébõl csodás ütemû passzt ívelt Shinji Kagawa elé, ám a vendég védelem az utolsó pillanatban mentett.

A japán elõtt nagy helyzet alakult ki a 37. percben, Antonio Valencia kapu elé ívelt labdáját fejelhette 6 méterrõl kapura, de a Sevilla kapusa hatalmasat mentett.

A másik kapuban de Geának is dolga akadt, Marin ment el Smalling mellett könnyedén, majd lõvésébe a kapus még beleért, így pattant a labda végül kapufára, onnan pedig vissza a mezõnybe.

Szünet elõtt még Valencia elõtt adódott lehetõség, de ballal kapu fölé tüzelt.

Fordulás után Cleverley és Henriquez helyére Phil Jones és Jesse Lingard állt be, de nem igazán tudták felpörgetni õk sem a Vörös Ördögöket.

Egészen a 64. percig kellett várni, hogy történjen valami, akkor viszont gól született. Januzaj tüzelt 18-ról, a kapus csak kiütni tudta, a fiatal belga összeszedte a labdát, majd alapvonal felé remek csellel megindult, laposan kapu elé passzol, ahol érkezett Valencia és közelrõl szépített, 1-2.

Friss játékosok érkeztek a pályára, Wilfried Zaha, Michael Carrick és Ryan Giggs jött be, Valencia, Anderson és Kagawa ült le a padra.

A Sevilla remekül tartotta, járatta a labdát, a hazaiak pedig alig-alig támadták meg õket. LEginkább az volt az ember érzése, futnak a labdás ember felé, hogy látszódjon a munka, de semmi hatékonyság nem volt fellelhetõ a letámadásokban.

Januzaj ismét az alapvonalnál alkotott valami szépet, majd gurított vissza a tizenhatosra, ahol érkezett Büttner, de a bal alóba tartó labdát egy védõ blokkolni tudta, a kipattanót Carrick lõtte el egybõl, de ezt is blokkolták a spanyolok. Ezután már csak egy Zaha lövés volt, amit a United részérõl feljegyezhettünk, ez is csak amolyan tessék-lássék próbálkozós volt, hiszen Wilfried pocsék passza csak szerencsével került vissza hozzá, ezt követõen lõtt, de centiket tévedett.

Míg a másik kapu elõtt de Gea paskolt egy lövést épp Israel Puerto elé, a védõ azonban az üres kapu mellé helyezte a játékszert.

Letelt a 90 perc, amikor Smalling ismét elaludt a védelemben, így nem volt lesen Rabello, aki közelrõl passzolhatott David kapujába, beállítva a végeredményt.
 

 

 

Rio Ferdinand tiszteletmeccs

Manchester United 1-3 Sevilla

Old Trafford

 

United: de Gea - Fabio, Ferdinand(Evans 82.), Smalling, Büttner - Valencia(Zaha 66.), Cleverley(Jones 46.), Anderson(Carrick 66.), Januzaj - Kagawa(Giggs 66.) - Henriquez(Lingard 46.)

 

Gólszerzõ: Valencia 64' illetve Perotti 21', Marin 25', Rabello 90' 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!