Manchester United 2-0 Wigan Athletic

Könnyed mérkõzésen Robin van Persie ott folytatta, ahol abbahagyta. A holland két góljával a United nyerte a Community Shieldet.


Manchester United - Wigan Athletic

Nem volt nagy iram a találkozón, a Wigan nem igazán tudott mit kezdeni a United labdabirtoklásával, míg a manchesteriek néhány szép támadást bemutatva végül könnyed gyõzelmet arattak, megszerezve idei elsõ és remélhetõleg nem utolsó trófeájukat.

Már a hatodik percben elõnybe került David Moyes gárdája, egy csodás támadás végén Patrice Evra beívelését van Persie 14 méterrõl fejelt a jobb alsó sarokba, 1-0.

A következõ komolyabb helyzet a 14. percben jött, ekkor Tom Cleverley szöktette Wilfried Zahát a jobb szélen, aki egybõl beadott, de Danny Welbeck elõl nagyot mentett egy védõ.

Az elsõ 15 perc végén Rafael sérült meg, helyette Chris Smalling állt be, aki a védelem közepére került, Phil Jones pedig a jobb szélsõ védõ posztján folytatta.

A Vörös Ördögök hatalmas fölényben játszott mezõnyben, a 76-24 %-os labdabirtoklással nem sok teret hagytak a Latics-nek. Pedig a United nem is pörgött nagyon, de félgõzzel is magabiztosan kézben tartották a meccset.

A 35. percben Smalling csúnyán elszámított egy labdát, McClean ment el mellette, az alapvonalról kapu elé lõtt erõsen, de nem érkezett csapattársa.

Nem sokkal késõbb Cleverley passzolt Welbecknek, aki az ellenfél tizenhatosán belül kapura fordult és jobbal tekert, de Carson látványoan védett.

A szünet elõtt még egy Wigan szabadrúgást jegyezhettünk fel, de ebbõl sem sikerült kaput találniuk a Pitéseknek.

Fordulás után elõször Cleverley törte el a labdát egy szép támadás végén, majd az 59. percben a wigani tizenhatos elõtti remek passzolgatás végén van Persie kapta a labdát Welbecktõl, a holland 16 méterrõl lõtt, Perch beletette a lábát a próbálkozásba, vesztére, mert róla megpattanva került a labda a hálóba, 2-0.

Moyes cserél, Ryan Giggs és Zaha lejött, Anderson és Antonio Valencia lépett pályára.

A 69. percben nagyszerû támadást vezetett a Manchester, aminek végén Valencia lõtt, de egy védõrõl szögletre pattant a játékszer.

A Latics csak szenvedett, semmi veszélyt nem jelentettek David de Gea kapujára, akinek egész meccsen maximum beíveléseknél kellett 1-2 alkalommal komolyabban megmozgatnia izmait.

A négy percnyi ráadás után a Manchester United laza találkozón magabiztosan szerezte meg 20. Community Shieldjét.


Community Shield
Manchester United - Wigan Athletic
Wembley Stadium, 80235 nézõ

Vezette: Mark Clattenburg


Manchester United: De Gea - Rafael(Smalling 16.), Vidic, Jones, Evra - Zaha(Valencia 61.), Carrick, Cleverley, Giggs(Anderson 67.) - van Persie(Januzaj 84.), Welbeck(Kagawa 83.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Evans


Wigan Athletic: Carson Boyce, Barnett, Perch, Crainey - Watson(Espinoza 71.), McArthur(McCann 60.), McCarthy(Dicko 86.) - McClean(McManaman 60.), Holt(Fortune 60.), Maloney(Gómez 71.)
Nem használt cserék: Nicholls

Gólszerzõ: van Persie 6', 59'

Sárga lap: Cleverley
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!