Lassan lezárul a saga

A Manchester United felsõ szintû döntése értelmében Wayne Rooneyt eleve nem lehet értékesíteni a Chelsea-nek, nem számít, hogy mennyi pénzt, vagy bármilyen egyéb lehetõséget kínálnak a játékosért.


A Glazer család döntése alapján a klub, megfontolás nélkül, automatikusan visszautasítja az angol riválisok minden ajánlatát. A United hivatalos álláspontja visszafordíthatatlan, amivel egyben José Mourinho számításait is keresztbehúzták, aki a napokban már csak idõ kérdésének nevezte Rooney Stamford Bridgere érkezését.

 
David Moyes az ITV stúdiójában szakértõként volt jelen a Wembleyben megrendezett Anglia-Skócia találkozón, és Rooney szereplésével kapcsolatban a skót tréner a következõket mondta: "Azt szeretnénk, ha Rooney minél hamarabb formába lendülne, ezért minden játéklehetõséget ki kell használnia."
 
"Nagyon értékes 67 percet kapott. Hamar felvette a ritmust, keményen dolgozott, jól tette a dolgát. Voltak jó megmozdulásai, fizikailag rendben volt, a legjobb formáját pedig egy-két játék után visszaszerezheti."
 
Roy Hodgson, a válogatott menedzsere le volt nyûgözve a United játékosainak teljesítményétõl és méltatta Rooney játékát is. Bár a válogatott csatár játékán még érezhetõ jelei voltak a hosszúkihagyásnak, de így is sikerült találatot elérnie, amit végül tévesen, les miatt nem adott meg a bíró. Anglia menedzsere annyira elégedett volt Rooney teljesítményével, hogy ígérete ellenére legszívesebben teljes játékidõben is szerepeltette volna a csatárt, de biztonsági okok miatt a 67. perben lecserélte a játékost.
 
 
"Úgy terveztem, hogy csak az elsõ félidõben játszik majd, de annyira jó tempóban, olyan mértékben illeszkedett a játékhoz, olyan hévvel és keményen harcolt, hogy nehezemre esett lehozni õt" - mondta Hodgson.
 
"De el kell mondanom, hogy David Moyes teljes válogatott legénysége fantasztikus teljesítményt nyújtott a találkozón" - lelkendezett a Háromoroszlánosok trénere.
 
Hodgson reméli, hogy a csatár sorsa hamarosan rendezésre kerül, mivel ez nagymértékben kihatással lehet a válogatottbeli szereplésére is.  
 
Nem csoda, hogy a United minden eszközzel próbálja megtartani Rooneyt, aki még mindig meccseket eldöntõ kiváló futballista,  és aki legutóbbi gyengébb szezonjában is kiemelkedõen teljesített, és átlagosan 20 feletti góllal járul hozzá csapata teljesítményéhez egy-egy évadban. Az Old Traffordon belül tehát teljes az egyetértés a csatár megtartását illetõen.
 
Roy Keane pár nappal ezelõtti nyilatkozatában viszont ellenkezõ véleményének adott hangot, mely szerint, ha egy játékos távozni akar, azt el kell engedni. 
 
"Ha egy játékos el akarja hagyni a klubját, bármilyen okból, legyen az a United vagy bármely más klub, el kell õt engedni – mondta Keane a ITV-ben.
 
"Tudom, hogy az emberek mindig aggódnak, különösen, ha egy rivális csapat a kérõ, és természetesen ez nem egy ideális helyzet, de ha menni akar, el kell engedni. Ez ennyire egyszerû." 
 
Rooney megtartása viszont egybeesne Moyes, Sir Alexnek tett ígéretével is mely szerint, minden erejével azon lesz, hogy összetartsa a United bajnok keretét. Moyes azt reméli, hogy Rooneynak sikerül túllépnie ezen a kellemetlen idõszakon és újra élvezni tudja a játékot az Old Traffordon. 
 
A Guardian értesülése szerint, az elkövetkezõ hetekben David Moyes nyilvános kéréssel fordul a United szurkolói felé, hogy méltányolják Rooney hozzájárulását a klub sikereihez az elmúlt kilenc évben, és tartózkodjanak nemtetszésük kinyilvánításától, amikor a csatár visszatér a csapatba. A Vörös Ördögök csapatkapitánya Nemanja Vidic, viszont nem aggódik, bízik játékostársa maradásában, és a klub döntésében. 
 
"Az igazat megvallva én nem aggódom" – mondta Vidic a Sky Sports News-nak.
 
"A klub és a menedzser nyilván tudják mit, miért tesznek és én bízom a döntésükben. Wayne közöttünk megkezdte a teljes edzést. A helyzethez képest jó formában van. Az öltözõben is minden rendben, nincs közöttünk feszültség és szerintem ez a legfontosabb.  Volt néhány kisebb sérülése, nyilván még nincs a legjobb formájában, de a szezon hosszú és nekünk szükségünk lesz rá."
 
A United döntése, hogy közvetlen riválisának nem értékesíti a csatárt teljesen érthetõ, különösen annak figyelembe vételével, hogy az átigazolási szezon végének közeledtével, még mindig nem sikerül egy nagyobb név aláírást kieszközölniük. 
 
Rooneynak pedig meg kell mutatnia visszatérését követõen, mindent megtesz azért, hogy legjobb formájában segítse a Vörös Ördögöket a következõ szezonban. Nem beszélve arról, hogy a klubbeli szereplése nagymértékben befolyásolja a válogatottbeli karrierjét is. A United döntése merész vállalkozás volt, mert talán megkapják a támogatást Rooney megtartásához a szurkolóktól, de az is meglehet, hogy az elmúlt hónapok sagáját követõen egy visszafordíthatatlan reakció indult el, Rooney második átigazolási botrányát követõen, a feldühödött szurkolók körében. 
 
Egy dolog biztos, sok fog múlni a rajongók hozzáállásán a szezon eleji nagy meccsek alkalmával, amikor is szombaton a Vörös Ördögök, a Swansea City elleni nyitómérkõzéssel, megkezdik a Premier League 2013/14-es szezonját.  Melynek egyik fénypontja lehet augusztus 26-a, amikor is a nagy rivális Chelsea látogat az Old Traffordra.
 
Források: dailymail.co.uk, belfasttelegraph.co.uk, telegraph.co.uk, theguardian.com, skysports.com


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!