Tartalékok: City 1 United 1

A „mini városi derbin”, a Manchester City tartalékai fogadták a Manchester United tartalékait az Ewen Fieldsen. A mozgalmas elsõ félidõt egy lassan csordogáló második periódus követte, amely kevés izgalmat hozott


A mérkõzés óvatos tapogatózással kezdõdött, majd Paul Pogba és Alex Nimley szikrázó összecsapása ébresztette fel a csapatokat. Mindkét együttes a 4-5-1-es felállást választotta, amely a támadások során 4-3-3-ra alakult át. Ahogy várható volt, a vendég United kapujára nehezedett a mérkõzés kezdeti szakaszában a nyomás. Paul Pogba hibáját kihasználva Abdisalam Ibrahim elõtt adódott az elsõ lgólszerzési ehetõség, de a City játékosa nem tudott élni vele.
 

Miután mindkét csapat kellõen kitapogatta a másik gyengéit, a United szerzett elõnyt. Reece Brown passzát követõen Stewart száguldott el a szélen, majd tört kapura, de a svájci Fredric Veselit buktatta a játékost a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetõt Will Keane végezte el. A City kapusa, Gonzalez elõször még hárítani tudott, azonban nem volt szerencséje, mert a kipattanó Keane elé került vissza, aki másodszorra már könnyedén a hálóba helyezte a labdát. (1-0)

 

Nem örülhetett sokáig az elõnyének a United gárdája, ugyanis alig 10 perccel a vezetõ gól  megszerzése után hasonló körülmények között egyenlített a City. Oliver Gill rúgta fel Nimleyt a tizenhatoson belül, a játékvezetõnek pedig nem maradt más választása, mint ismét a büntetõ pontra mutatni. John Guidetti elég rosszul hajtotta végre az ítéletet, de Sam Johnstone kapus csak beleérni tudott a labdába, hárítani nem. (1-1)

 


 

A félidõ hátralevõ részében a City volt kezdeményezõbb, a United kapuja volt nyomás alatt, John Guidetti többször is megkavarta a Vörös Ördögök védelmét. Percekkel késõbb Chris Kay passzát követõen Chantler lõtt kapura, és habár Johnstone kapus nem tudott védeni, a kapufa megmentette.
 

A második félidõ közel sem hozott olyan izgalmakat, mint az elsõ játékrész. Elõször Nimley lõtt kapu mellé, majd egy gyenge beadást követõen Brown bólintotta haza kapusának a labdát. A küzdelem színhelye ezután átkerült a középpályára, ahol nem sok esemény történt. Ole Gunnar Solskjaer a 70. percben megunta a tétlenséget, és Oliver Norwood beküldésével próbált némi kreativitást vinni a pályára. A csapat ezután kissé felélénkült, a 76. percben Stewart hagyott maga mögött 2 védõt, de a döntõ pillanatban a kapu mellé bombázott.
 

A City néhány lövéssel válaszolt a végén erre az akcióra, de Johnstone kapus állta a sarat. Az utolsó említésre méltó lehetõséget a United két cserejátékosa hozta össze, Norwood szabadrúgását követõen Cofie fejelt pontosan a kapus ölébe.
 

A United csapata: Johnstone, R Brown, Gill, Wooton, Dudgeon, Vermijl (Norwood 70), Pogba (Cofie 78), Eikrem, Tunnicliffe, Stewart, W Keane
 

Nem használt cserék: Coll, Thorpe, Lingard

 

Összefoglaló

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!