Smalling: Meg kell nyernünk a csoportot

Chris Smalling szeretné hozzásegíteni csapatát a Bajnokok Ligája C-csoportjának csoportelsõségéhez, miután a továbbjutást már bebiztosították a Rangers tegnapi 1-0-s legyõzésével.


A skót bajnokcsapat felett aratott gyõzelem már biztos a legjobb 16 közé repítette Sir Alex Ferguson legénysége, úgy hogy még egy mérkõzés hátra van a csoportkörbõl, amikor a Valenciával fognak megmérkõzni a jövõ hónapban.

 

Azonban hiába jutott tovább már mindkét csapat kettejük találkozója elõtt, a csoportsorrend egyelõre még kérdõjeles, azonban Smalling szerint a gyõzelem elkerülhetetlen számukra.

 

"Szerintem ez nagyon lényeges, mert a top csapatok szintén vezetik a saját csoportjukat, így remélhetõleg ez nekünk is sikerülni fog, és így megússzuk, hogy tavasszal már az elsõ körben erõs csapattal kelljen szembenéznünk" - kezdte Smalling a MUTV-nek.

 

"Végülis nekünk mindenkit le kell gyõznünk, bárki is kerüljön az utunkba, de remélhetõleg a kieséses szakasz elsõ állomását egy kicsit megtudjuk így könnyíteni magunknak."

 

A Rangers elleni ötödik, kapott gól nélkül lehozott mérkõzéssel a Manchester United már csak 90 percre van attól, hogy az elsõ csapat legyen a Bajnokok Ligája történelmében, amely kapott gól nélkül tudja lehozni a csoportkört, és továbbjut.

 

 

Smalling, aki több mérkõzésen is kivette részét a csapat védekezésébõl pozitív azt illetõen, hogy a Vörös Ördögök védelme el tudja-e érni a rekordot.

 

"Középhátvédként ez az, amit elakarsz érni" - tette hozzá.

 

"Emellett a másik oldalon is megtudjuk szerezni a szükséges mennyiségû gólt, úgyhogy nagyon jól állunk és remélhetüleg mindkét területen sikerül tovább folytatnunk a megkezdett sorozatunkat."

 

Az angol U-21-es válogatott játékos emellett örömét is kifejezte azzal kapcsolatban, hogy kemény küzdelemben, de sikerült legyõzniük a makacs Rangers-t, idegenben.

 

"Tudtuk, hogy milyen játékrendszer és taktika szerint szoktak játszani a Bajnokok Ligájában, de azt is tudtuk, hogy ez ellen mit kell tennünk."

 

"Úgy éreztük, a legjobb dolog, ha minél gyorsabban körbepasszoljuk a védõfalukat, és szerintem ez sikerült is."

 

"Az egész meccsen úgy éreztem, hogy egyszer csak megjön a gól, még a menedzser is azt mondta nekünk a félidõben, hogy csináljunk mindent úgy mint korábban, és adogassuk körbe õket a lehetõ leggyorsabban, és a gól jönni fog. Szerintem megérdemeltük az eredményt." 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!